440
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Φάμελλος: Δεν συζητάμε για κοινά ψηφοδέλτια με το ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2023, 17:36
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Φάμελλος: Δεν συζητάμε για κοινά ψηφοδέλτια με το ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2023, 17:36

Απάντηση σε όσους διακινούν σενάρια περί κοινών ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρόταση που πάντως κατατέθηκε στον τηλεοπτικό «αέρα» και από τον Χρήστο Σπίρτζη ενόψει των ευρωεκλογών, έδωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, μέσω συνέντευξής του στην «Αυγή της Κυριακής».

Ξεκαθάρισε πως τέτοια συζήτηση δεν έχει ανοίξει –και δεν θα μπορούσε, δίχως την αρνητική, για την ώρα, Χαρ. Τρικούπη–, αν και υποστήριξε πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι θετική «στη συνεργασία και στην κοινή δράση» με τις προοδευτικές δυνάμεις, κάτι που έκανε σαφές πρόσφατα και ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων προφανώς και είναι για εμάς ταυτοτικό ζήτημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με την απλή αναλογική, έχει εδώ και καιρό καταθέσει πρόταση συνεργασίας προς τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα… Συνεργασία για εμάς σημαίνει να λαμβάνουμε κοινές πρωτοβουλίες για ζητήματα που αφορούν τον προοδευτικό χώρο και είναι σημαντικά για την κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα. Αυτό κάναμε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου στηρίξαμε προοδευτικές υποψηφιότητες, χωρίς κομματικούς εγωισμούς από τη μεριά μας, και είχαμε και θετικά αποτελέσματα. Το ότι είμαστε θετικοί στη συνεργασία και στην κοινή δράση, ειδικά σε θέματα δημοκρατίας, περιβάλλοντος, αυτοδιοίκησης, δεν σημαίνει ότι έχει ανοίξει κάποια συζήτηση για συμπόρευση ή κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές ή σε εθνικές εκλογές», σημείωσε συγκεκριμένα ο Σωκράτης Φάμελλος.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης στο κομματικό έντυπο, ο κ. Φάμελλος μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα «κόμμα που θα είναι αριστερό, ευρωπαϊκό, οικολογικό και βαθιά μεταρρυθμιστικό» αν και παραδέχθηκε, συγχρόνως, πως η ταυτότητα της παράταξης θα βρεθεί στο επίκεντρο της πορείας προς το Συνέδριο του κόμματος.

«Μέχρι το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο απαιτείται και πολιτική ανάλυση και πολιτική σύνθεση για τη νέα μας ταυτότητα», παρατήρησε.

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε η πρόταση Κασσελάκη για Συνέδριο τον Φεβρουάριο, με ισχνή πλειοψηφία, και παρά τις αντιδράσεις της «Ομπρέλας». Η σχετική εισήγηση, πάντως, θα πρέπει να επικυρωθεί και από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Στον απόηχο της θυελλώδους συνεδρίασης της ΠΓ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Στέφανο Τζουμάκα, επισήμως, αλλά και στον Νίκο Φίλη, ανεπισήμως, και όποιους άλλους διαφωνούν με τη νέα τάξη των πραγμάτων στην Κουμουνδούρου.

Μεσούσης της κατάσταση αυτής ο πρέοδρος της ΚΟ του κόμματος επιχείρησε να στείλει κι εκείνος ένα μήνυμα ενότητας: «Τις πολιτικές μας θέσεις θα τις διαμορφώσουμε όλοι και όλες μαζί, ενσωματώνοντας τα νέα μέλη στην κομματική ζωή. Ετσι μπορούμε να διασφαλίσουμε την ενότητα και τη συλλογικότητα, μέσα από την κοινή δράση και τη συνδιαμόρφωση θέσεων. Οχι κοιτάζοντας προς τα μέσα, αλλά προς την κοινωνία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...