357
Η σειρά παρουσιάζει το δράμα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Σύμφωνα με την Αγκυρα εξυπηρετεί τη «μαύρη προπαγάνδα» των Ελληνοκυπρίων | Μέσω YouTube

Famagusta: Συμφωνήσαμε με το Netflix να μεταδίδεται μόνο στην Ελλάδα, λέει η Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2024, 20:32
Η σειρά παρουσιάζει το δράμα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Σύμφωνα με την Αγκυρα εξυπηρετεί τη «μαύρη προπαγάνδα» των Ελληνοκυπρίων
|Μέσω YouTube

Famagusta: Συμφωνήσαμε με το Netflix να μεταδίδεται μόνο στην Ελλάδα, λέει η Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2024, 20:32

Ο πρόεδρος του τουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Εμπουμπεκίρ Σαχίν, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η τηλεοπτική σειρά «Famagusta», που αναφέρεται στην εισβολή της Τουρκίας το 1974 στην Κύπρο, θα προβληθεί από το Netflix μόνο στην Ελλάδα και όχι στις υπόλοιπες χώρες όπου λειτουργεί η πλατφόρμα διαδικτυακής ροής τηλεοπτικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας κατέληξε στη συμφωνία αυτή με το Netflix κατόπιν μεταξύ τους διαβουλεύσεων.

Σε σχετική ανάρτησή του στο X, ο Εμπουμπεκίρ Σαχίν ανέφερε: «Ως ο οργανισμός που ρυθμίζει και εποπτεύει τις υπηρεσίες ψηφιακής μετάδοσης στη χώρα μας, το Ανώτατο Συμβούλιο μας έχει κάνει τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με το Netflix και κατέληξε σε συμφωνία ότι η παραγωγή δεν θα μεταδοθεί.

Ενώ τα ιστορικά γεγονότα είναι προφανή, είναι απαράδεκτο λάθος κάποιων κύκλων να βγαίνει μια ταινία που δυσφημεί τους Τούρκους, τη χώρα μας και τον ηρωικό μας στρατό.

«Η εν λόγω παραγωγή θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Netflix μόνο στη χώρα όπου μεταδόθηκε προηγουμένως (Ελλάδα) και δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας».

Προηγομένως, το Netfix είχε ανακοινώσει ότι η σειρά «Famagusta» θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα της για προβολή από τις 20 Σεπτεμβρίου, γεγονός που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στην Τουρκία.

Τούρκοι αξιωματούχοι και τοπικά ΜΜΕ σχολίαζαν χαρακτηριστικά πως οι αναφορές της σειράς στον «Αττίλα» εξυπηρετούν τη «μαύρη προπαγάνδα» των Ελληνοκυπρίων.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού της γείτονος είχε δηλώσει «βαθιά ενοχλημένος» για το γεγονός ότι η σειρά επρόκειτο να προβληθεί στο Netflix, καθώς «διαστρεβλώνει την ειρηνευτική επιχείρηση του 1974 στην Κύπρο», «μια παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο για την εδραίωση της ειρήνης και της ηρεμίας στο νησί»!

Απαντώντας στις αντιδράσεις αυτές, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε υπογραμμίσει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η Ιστορία δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται, είναι αποτυπωμένη στην ιστορική μνήμη. Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο είναι ένα θέμα το οποίο δεν επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών. Η Ιστορία καταγράφει» (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...