552
Ο σερ Εβελιν Ρότσιλντ και η Λιν Φόρεστερ: τους χώρισε ο θάνατος, όμως θα τους ενώνει για πάντα η κληρονομιά | JONATHON ZIEGLER/Patrick McMullan via Getty Images

Φαγωμάρα για τα περιουσιακά στους Ρότσιλντ αποκάλυψε ο… Κλίντον

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 17:46
Ο σερ Εβελιν Ρότσιλντ και η Λιν Φόρεστερ: τους χώρισε ο θάνατος, όμως θα τους ενώνει για πάντα η κληρονομιά
|JONATHON ZIEGLER/Patrick McMullan via Getty Images

Φαγωμάρα για τα περιουσιακά στους Ρότσιλντ αποκάλυψε ο… Κλίντον

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 17:46

Γαργαλιστικά πράγματα για όσους πτωχούς αρέσκονται να μαθαίνουν τα πάθη των πλουσίων έγιναν γνωστά από τον εξειδικευμένο σε τέτοιου είδους θέματα βρετανικό Τύπο. Η υπόθεση αφορά την περιουσία του θανόντος Κροίσου Εβελιν ντε Ρότσιλντ, ο οποίος άφησε το μεν βιος του στη χήρα του, στην Αμερικανίδα Λιν Φόρεστερ, τις δε ευχές του στα παιδιά του – από άλλον γάμο, φυσικά.

Ετσι τα ταμπλόιντ έγραψαν περί «διαμάχης 600 εκατ. λιρών μεταξύ της χήρας και των παιδιών του Εβελιν». Εγραψαν και το νοστιμότερο όλων, ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της κηδείας του εκλιπόντος, όταν εξεφώνησε επικήδειο λόγο ο… Μπιλ Κλίντον!

Εντάσεις, λοιπόν, στην ευγενή οικογένεια Ρότσιλντ, και μάλιστα για έναν όλως παρακατιανό λόγο, για τον οποίο μαχαίρια βγαίνουν συνήθως στα Λαχανάδικα, μπορεί και έξω από το δωμάτιο όπου χαροπαλεύει ο «λεφτάς» συγγενής, πάντως όχι στα παλάτια και φόρα παρτίδα: για τα λεφτά της κληρονομιάς του μακαρίτη. Και όταν λέμε κληρονομιά, εννοούμε τον έλεγχο του μεριδίου του Εβελιν από τα δισεκατομμύρια της δυναστείας Ρότσιλντ.

Κατόπιν αυτών οι σχέσεις είναι τεταμένες μεταξύ της τρίτης συζύγου του σερ Εβελιν, της 68χρονης αμερικανίδας επιχειρηματία και φιλανθρώπου, και των απογόνων του, της Τζέσικα, του Ντέιβιντ και του Αντονι. Ετσι τα λεφτά της κληρονομιάς, αυτά τα 600 εκατ. στερλίνες, εικάζεται ότι μπορεί να φύγουν από το Νησί και να πάνε στις ΗΠΑ.

Ο Εβελιν απεβίωσε στις 7 Νοεμβρίου, σε ηλικία 91 ετών, και η κηδεία του έγινε προ δύο εβδομάδων στη Φιλελεύθερη Συναγωγή Λονδίνου, στην περιοχή Σεν Τζονς. Η Λιν, μαζί με τα δικά της παιδιά, από άλλον γάμο δηλαδή, κάθισε πίσω από το φέρετρο. Τα παιδιά του Εβελιν κάθισαν παραδίπλα. Ολα έγιναν όπως τα είχε οργανώσει η χήρα.

Στο τέλος της τελετής, η Τζέσικα αρνήθηκε να ακολουθήσει την πομπή μέχρι το μνήμα, «εις ένδειξιν διαμαρτυρίας» όπως έγραψαν τα ταμπλόιντ. «Και ο ντε φάκτο αρχηγός της οικογενείας, ο λόρδος Τζέικομπ Ρότσιλντ, 4ος βαρόνος Ρότσιλντ και εξάδελφος του Εβελιν, δεν κλήθηκε να πει τον επικήδειο. Αντιθέτως, η Λιν ανέθεσε στον Μπιλ Κλίντον αυτό το έργο».

Τα βρετανικά φύλλα σχολίασαν: «Το να μην προσκληθεί ο Τζέικομπ να μιλήσει, αυτό από μόνο του μας λέει όλα όσα χρειαζόμαστε να ξέρουμε». Τέλος πάντων, κάποτε μίλησε ο Κλίντον και αποκάλυψε ότι σοβεί μάχη στην οικογένεια. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε δημοσίως έκκληση ενότητας στους βαρυπενθούντες συγγενείς, την οποία άκουσαν όλοι οι παριστάμενοι – μεταξύ αυτών η Χίλαρι Κλίντον και ο Τόνι Μπλερ μετά της συζύγου του.

Την κηδεία σνόμπαρε ο βασιλιάς της Αγγλίας Κάρολος Γ’, αν και η χήρα του Εβελιν πολύ θα ήθελε να παρευρίσκετο. Ο άναξ όμως έστειλε συλλυπητήρια επιστολή μετ’ επαίνων για τον βίο και την πολιτεία του μεταστάντος, το νόημα της οποίας ο Κλίντον συνόψισε με δικά του λόγια στην εξής φράση: «Ουάου! Μου άρεσε αυτός ο τύπος, έκανε πολλά καλά πράγματα!…» Ας σημειωθεί ότι αυτήν την παρόλα του ο Κλίντον στην εξεστόμισε σε μία αποστροφή του επικηδείου λόγου του.

Οι Καμίλα και Κάρολος απονέμουν στους Λιν Φόρεστερ και Εβελιν Ρότσιλντ κύπελλο των ιπποδρομιών Ασκοτ το 2019 (Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Το συμπέρασμα της Corriere della Sera που έσκυψε με ειλικρινές ενδιαφέρον πάνω στο θέμα ήταν το εξής: «Μπροστά στην κληρονομιά, ακόμη και οι πιο ενωμένες οικογένειες μπορούν να καταρρεύσουν. Ιδίως όταν διακυβεύεται κεφάλαιο 600 εκατ. λιρών». Εκρινε, δε, ότι οι παραινέσεις του Κλίντον για οικογενειακή ενότητα «είναι απίθανο να φέρουν θετικό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...