369
| Shutterstock

Ευρωπαίοι πολίτες και επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2022, 18:58
|Shutterstock

Ευρωπαίοι πολίτες και επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2022, 18:58

Πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που απαιτείται να γνωρίζουν έτσι ώστε να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα, απέκτησαν πολίτες και επιχειρήσεις της Ευρώπης μέσω της EUGO, της Ελληνικής Πύλης Ενιαίας Εξυπηρέτησης που είναι στον «αέρα» από την Παρασκευή

Πρόκειται για ένα εξωστρέφειας βήμα της Ελλάδας, στο γενικότερο πλαίσιο μιας σειράς παρεμβάσεων και ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία τριετία στη χώρα με σκοπό να την καταστήσουν φιλική και φιλόξενη για όσους επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στη χώρα μας είτε διασυνοριακά, είτε με φυσική εγκατάσταση.

Στην πύλη EUGO ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει

  • τις σχετικές διαδικασίες
  • τους αρμόδιους φορείς
  • το κόστος διεκπεραίωσης της διαδικασίας
  • τη σχετική κείμενη νομοθεσία και
  • την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/123/ΕΚ σχετικά με την υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά.

Οι πληροφορίες είναι αναρτημένες και στην αγγλική γλώσσα, ενώ διαρκώς θα επικαιροποιούνται μέσα από διασύνδεση με το Πληροφοριακό Σύστημα του «Εθνικού Μητρώου Διαδικασιών – Μίτος». Ταυτόχρονα, παρέχεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματά τους για την παροχή υπηρεσιών.

«Κεντρικό σημείο ενημέρωσης»

«Με το EUGO δημιουργούμε ένα κεντρικό σημείο ενημέρωσης για τους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, διευκολύνοντας την εγκατάστασή τους στη χώρα μας», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «η νέα πύλη EUGO διαλειτουργεί με το Πληροφοριακό Σύστημα «Notify Business» της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο περιλαμβάνει και εξυπηρετεί διαδικασίες που αφορούν σε γνωστοποιήσεις έναρξης λειτουργίας και άσκησης δραστηριοτήτων.

Η Ελληνική Πύλη Ενιαίας Εξυπηρέτησης θα αναβαθμίζεται διαρκώς και στο άμεσο μέλλον θα παρέχει τη δυνατότητα πλήρους ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων και δρομολόγησης αυτών, για όλες τις διαδικασίες που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά.

Το EUGO σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, στο πλαίσιο του προγράμματος Interoperable Europe (Διαλειτουργική Ευρώπη) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Eρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET)».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...