183
«Ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό», τονίζει ο ΕΟΔΥ | Getty Images

Ευλογιά των πιθήκων: Τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2022, 17:48
«Ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό», τονίζει ο ΕΟΔΥ
|Getty Images

Ευλογιά των πιθήκων: Τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2022, 17:48

Τα τρία έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox) που ανιχνεύτηκαν στην Ελλάδα μέχρι και την Πέμπτη 23 Ιουνίου, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Την περασμένη εβδομάδα, η επιδημιολογική έκθεση των υγειονομικών αρχών έκανε λόγο για δύο περιστατικά. Στο σύνολο τους, τα κρούσματα χαρακτηρίζονται «εισαγόμενα».

Αναλυτικότερα, η εβδομαδιαία ανακοίνωση του Οργανισμού για τα περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα, η οποία θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη, αναφέρει τα εξής:

«Στην χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά έως σήμερα, 23/06/22, τρία εισαγόμενα περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox).

Επίσης, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος ενός επιπλέον ασθενούς με ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού, για τον οποίο ο αρχικός έλεγχος δείγματος για είδη non-variola orthopox ιών (στα οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογίας των πιθήκων) ήταν θετικός.

Ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου».

Ο ΕΟΔΥ διευκρίνισε, τέλος, πως «δημοσιεύματα σχετικά με κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων σε νησί των Κυκλάδων δεν ευσταθούν».

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την ευλογιά των πιθήκων από την επίσημη πύλη του ΕΟΔΥ κάνοντας κλικ εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News