225
«Τα εργαλεία για τη διαχείριση της νόσου, όπως τα άμεσα διαθέσιμα διαγνωστικά μέσα, τα εμβόλια και οι θεραπείες, πιθανότατα δεν θα είναι αμέσως ή ευρέως προσβάσιμα», προειδοποίησε ο ΠΟΥ | Getty Images

Ευλογιά των πιθήκων: Πρώτα κρούσματα σε Ουγγαρία και Νορβηγία

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2022, 19:44
«Τα εργαλεία για τη διαχείριση της νόσου, όπως τα άμεσα διαθέσιμα διαγνωστικά μέσα, τα εμβόλια και οι θεραπείες, πιθανότατα δεν θα είναι αμέσως ή ευρέως προσβάσιμα», προειδοποίησε ο ΠΟΥ
|Getty Images

Ευλογιά των πιθήκων: Πρώτα κρούσματα σε Ουγγαρία και Νορβηγία

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2022, 19:44

Τα πρώτα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων επιβεβαίωσαν την Τρίτη η Ουγγαρία και η Νορβηγία.

Η Ουγγαρία επιβεβαίωσε το πρώτο περιστατικό αυτού του ιού, δήλωσε η γενική χειρουργός Σεσίλια Μάλερ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI. Ο ασθενής είναι ένας άνδρας 38 ετών και οι υγειονομικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν εάν ταξίδεψε στο εξωτερικό πρόσφατα, σύμφωνα με την ενημέρωση της ίδιας.

Στην Νορβηγία το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (FHI) επίσης ανακοίνωσε πως εντόπισε το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα. Ο ασθενής είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό και το κρούσμα συνδέεται με το συνεχιζόμενο ξέσπασμα της νόσου στην Ευρώπη, ανέφερε το FHI.

«Τα εμβόλια και οι θεραπείες, πιθανότατα δεν θα είναι αμέσως ή ευρέως προσβάσιμα»

Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε πως δεν είναι ακόμη σαφές εάν η εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων μπορεί να περιοριστεί πλήρως. Ο στόχος του Οργανισμού είναι να περιορίσει την εξάπλωση σταματώντας τη μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο, στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

«Τα εργαλεία για τη διαχείριση της νόσου, όπως τα άμεσα διαθέσιμα διαγνωστικά μέσα, τα εμβόλια και οι θεραπείες, πιθανότατα δεν θα είναι αμέσως ή ευρέως προσβάσιμα», ανέφερε ο Οργανισμός σε σχετική ανακοίνωσή του.

  • Σύμφωνα με το Reuters, περισσότερες από 20 χώρες, στις οποίες η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι ενδημική, έχουν αναφέρει κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες. Περισσότερα από 300 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...