391
Οι έλληνες διεθνείς απογοητευμένοι. Κυρίως γιατί φάνηκε ότι μπορούσαν... | INTIME / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ

Εβγαλε τα μάτια της η Εθνική…

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2021, 23:43
Οι έλληνες διεθνείς απογοητευμένοι. Κυρίως γιατί φάνηκε ότι μπορούσαν...
|INTIME / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ

Εβγαλε τα μάτια της η Εθνική…

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2021, 23:43

«Και κατά τον ρουν των γεγονότων…», έλεγε και ξανάλεγε η Αντιγόνη Κουκούλη στον Μίμη Φωτόπουλο στην παλιά ταινία του Ντίνου Δημόπουλου «Ο Θόδωρος και το δίκαννο» (1962). Μόνο που αυτό που συνέβη στη Στοκχόλμη ήταν ακριβώς το αντίθετο…

Η Ελλάδα ήταν καλύτερη, είχε τις ευκαιρίες, είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά οι Σουηδοί πανηγύρισαν στο τέλος (2-0). Μάλιστα, χρειάστηκε ένα πέναλτι από επιπόλαιο μαρκάρισμα του Μαυροπάνου στον Ισάκ για να ανοίξουν το σκορ. Ο Φόρσμπεργκ που ανέλαβε την εκτέλεση (στο 59ο λεπτό) δεν άφησε το δώρο του έλληνα αμυντικού να του πέσει από τα χέρια.

Σε αυτό το σημείο κρίθηκαν όλα; Οχι. Χρειάστηκε ένα ακόμη χειρότερο λάθος της ελληνικής άμυνας για να μπει τέλος στα όνειρα για νίκη η οποία θα κρατούσε ζωντανές τις όποιες ελπίδες πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Δέκα λεπτά μετά το πρώτο γκολ και έπειτα από βολέ του σουηδού τερματοφύλακα, ο Ισάκ με ενέργεια που θα δείχνουν σε βίντεο οι μάνατζέρ του, εξέθεσε τους Χατζηδιάκο και Βλαχοδήμο (κυρίως) και έκανε το 2-0.

Το 2-0 από τον Ισάκ / INTIME / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ

Οι παίκτες του Φαν’τ Σχιπ ανέκτησαν ξανά τον έλεγχο της αναμέτρησης αλλά η απογοήτευση, πλέον, έκανε τα πόδια βαριά. Οσο κι αν προσπάθησαν οι διεθνείς, τελικά υποτάχθηκαν στο μοιραίο…

Κι όμως, ο ρους των γεγονότων, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έδειχνε ότι η Εθνική μπορούσε να φύγει νικήτρια από τη Στοκχόλμη. Το λένε και οι αριθμοί: επτά τελικές προσπάθειες έναντι μόλις μίας των γηπεδούχων.

Κι αν στην πρώτη περίπτωση, στο 4ο λεπτό μόλις, το γκολ δεν μέτρησε καθότι ο Μασούρας ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, στην άλλη, στο 21′ όλα ήταν καθόλα νόμιμα- αλλά τελικός προορισμός της μπάλας έπειτα από το πλασέ του επιθετικού του Ολυμπιακού ήταν το δοκάρι και όχι τα δίχτυα.

Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Παυλίδη στο 39′ έπειτα από πολιορκία των σουηδικών καρέ και εξαιρετική ενέργεια των παικτών του Φαν’τ Σχιπ από τα δεξιά. Πέραν αυτών, δύο σουτ αξιώσεων από Μασούρα (35′) και Μπακασέτα (40′) ολοκληρώνουν το παζλ του πρώτου ημιχρόνου. Οι Σουηδοί από τα πρώτα 45 λεπτά έχουν να θυμούνται μονάχα ένα σουτ του Φόρσμπεργκ.

Αν και μάλλον όλα αυτά δεν τους πολυαπασχολούν, πλέον…

Ο Μασούρας πιεζόμενος από τον Λίντελοφ πλασάρει αλλά η μπάλα καταλήγει στη ρίζα του σουηδικού δοκαριού… / INTIME / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...