Ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για την επίθεση μέσα στη Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου.
Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κ. Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.
Ο κ. Γραμμένος έχει κατάγματα στα ρινικά οστά, φέρει διάστρεμμα στη γνάθο του, τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και του πήχη, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν.
Ωστόσο, ο κ. Φλώρος αρνείται ότι τον γρονθοκόπησε και σύμφωνα με ρεπορτάζ, είχε προηγηθεί καβγάς, με τον κ. Γραμμένο να βρίζει χυδαία τον ανεξάρτητο βουλευτή. Και όλα αυτά την ώρα που στην Ολομέλεια συζητείτο η άρση της ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, με φόντο μια μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο πατέρας του κ. Φλώρου!
Το τι τελικά συνέβη έχει σημασία, τόσο για τον θύτη, όσο και για το θύμα, αλλά και για το ποιον κάποιων στην Ελληνική Λύση.
Ενας από τους αυτόπτες μάρτυρες του πρωτοφανούς αυτού περιστατικού ήταν ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος έτυχε να είναι κοντά όταν έπεσε το ξύλο. Ο κ. Σιμόπουλος περιέγραψε, το πρωί της Πέμπτης, στην εκπομπή «Συνδέσεις» των Χριστίνας Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζου, όσα είδε:
«Είδα δύο ανθρώπους, δύο βουλευτές, να βγαίνουν τρέχοντας από τη Βουλή, ο ένας σε έξαλλη κατάσταση να αναφέρει “δεν θα ξαναπιάσεις το όνομα της μάνας μου στο στόμα σου”. Να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν οι αστυνομικοί της Βουλής, αλλά παρόλα αυτά να κάνει ένα κεφαλοκλείδωμα και μάλλον να ρίχνει μπουνιά. Γιατί απ’ ό,τι απεδείχθη την έριξε (την μπουνιά), γιατί όταν σηκώθηκε από κάτω ο κ. Γραμμένος, μετά το κεφαλοκλείδωμα και την μπουνιά από τον κ. Φλώρο, είχε πρόβλημα φανερό στη μύτη. Συνέχισε σε έξαλλη κατάσταση ο κ. Φλώρος να φωνάζει τα ίδια, ενώ τον συγκρατούσαν άνθρωποι της Βουλής», διηγήθηκε ο κ. Σιμόπουλος για να συνεχίσει:
«Δεν ήμουν παρών στο λεκτικό επεισόδιο το οποίο συνέβη πριν γιατί ήμουν σε μακρινή απόσταση, αλλά συμφωνώ με αυτό το οποίο κάνατε πριν που ξεκινήσατε την ιστορία από τη μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας του κ. Φλώρου στον κ. Βελόπουλο. Γιατί προκύπτει και από τη μήνυση και θα προκύψουν στο μέλλον θέματα που θα αποδείξουν, πιστεύω απόλυτα, το ποιους στέλνουμε στη Βουλή πολύ-πολύ αβίαστα.
»Γιατί από εκεί ξεκίνησε η διαδικασία. Ο κ. Βελόπουλος βέβαια δέχτηκε να αρθεί η ασυλία του, γι’ αυτό τελειώσαμε και σε ένα δεκάλεπτο, τίποτε δεν προμήνυε αυτό. Υπάρχουν καταγγελίες, υπάρχουν και κάμερες, μένει να αποδειχθεί, υπήρχε λεκτικό επεισόδιο με πολλές βρισιές και φτάσαμε σε αυτό. Εγώ συνηθίζω να λέω ξέρετε κυρία Βίδου και κ. Παπαχλιμίντζο, ότι τελικά η Ακροδεξιά με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο είναι μέσα στη Βουλή. Οταν τα ακούνε αυτό κάποιοι συνάδελφοι από την Ελληνική Λύση μου λένε “εμείς δεν είμαστε ακροδεξιοί”. Μα αυτό το οποίο έκανε ο αρχηγός τους μέσα στη Βουλή λίγα λεπτά μετά, όταν απείλησε ουσιαστικά να μην πάμε όποιοι ψηφίσαμε τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια στις εκκλησίες κι ενώ συνέβη αυτό με την κυρία Δεληκάρη(…) υπάρχει και πολιτικό περίβλημα(…)», προσέθεσε ο κ. Σιμόπουλος, αναφερόμενος στο κρεσέντο λαϊκισμού και προκλήσεων από τον κ. Βελόπουλο μετά το επεισόδιο, όταν από το βήμα της Βουλής προειδοποίησε (ή και απείλησε) τους βουλευτές της ΝΔ να μην τολμήσουν να πάνε στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Ο κ. Σιμόπουλος πρόσθεσε ότι «έπεσε κάτω ο κ. Γραμμένος, πήγαν οι άνθρωποι της Βουλής, τον σήκωσαν κι όταν σηκώθηκε, γιατί ήμουν στα 1-2 μέτρα, είδα ότι είχε πρόβλημα στη μύτη. Πήγε αμέσως στο ιατρείο της Βουλής. Από εκεί και πέρα ξέρω αυτά τα οποία ακούσατε κι εσείς και μάθατε από το ρεπορτάζ».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκαν στα κανάλια, της επίθεσης του κ. Φλώρου στον κ. Γραμμένο προηγήθηκε καβγάς μεταξύ των δύο, με τον βουλευτή Α’ Αθηνών της Ελληνικής Λύσης να καθυβρίζει τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών.
Πριν από το βίαιο επεισόδιο, ο κ. Φλώρος είχε ζητήσει να πάρει τον λόγο στην Ολομέλεια, αντιδρώντας σε αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα, ωστόσο ο κανονισμός δεν το επέτρεπε και δεν του δόθηκε. Ακολούθησε καβγάς:
Κ. Φλώρος: «Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές».
Β. Γραμμένος: «Βούλωσέ το εσύ, σκουπίδι»
Κ. Φλώρος: «Αντε»
Β. Γραμμένος: «Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@».
Η αντιπαράθεση Βελόπουλου με τον Ευστάθιο Φλώρο
Οπως ειπώθηκε και παραπάνω, το πρωτοφανές βίαιο επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή έγινε καθώς η Ολομέλεια συζητούσε την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου.
Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Βελόπουλου έγινε έπειτα από μήνυση του πατέρα του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών (και νυν ανεξάρτητου), Φλώρου, ο οποίος και πρωταγωνίστησε στο βίαιο επεισόδιο.
Η μήνυση αφορά ανώνυμους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φέρονται να υβρίζουν τον Ευστάθιο Φλώρο.
Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Βελόπουλο και στην οικογένεια Φλώρου ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια όταν ο Ευστ. Φλώρος, αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού και συνιδρυτής, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, της Ελληνικής Λύσης, απομακρύνθηκε από το κόμμα.
Η Ολομέλεια αποφάσισε την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου με 258 ψήφους «υπέρ», 8 «όχι» και 3 «παρών».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News