227
| © European Union

Εύα Καϊλή: Δεν συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για «προσωπικούς λόγους»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2023, 16:44
|© European Union

Εύα Καϊλή: Δεν συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για «προσωπικούς λόγους»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2023, 16:44

Η Εύα Καϊλή δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο τη Δευτέρα για «προσωπικούς αντικειμενικούς λόγους που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν», όπως έκαναν γνωστό, με δήλωσή τους, οι συνήγοροί της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί.

Ειδικότερα, οι κ.κ. Δημητρακόπουλος και Μαρί σημείωσαν: «Προσωπικοί αντικειμενικοί λόγοι της κυρίας Εύας Καϊλή, που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, δεν της επιτρέπουν να παραστεί σήμερα στην συνεδρίαση της Ολομέλειας στο Στρασβούργο».

Υπενθυμίζεται ότι η ανεξάρτητη, σήμερα, ευρωβουλευτής συνελήφθη από τη βελγική αστυνομία τον Δεκέμβριο του 2022 κατηγορούμενη μαζί με άλλα άτομα για το σκάνδαλο Qatargate και συγκεκριμένα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Καθαιρέθηκε από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλπίου, διαγράφτηκε από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καθώς και από την Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Η ίδια δήλωνε από την πρώτη στιγμή αθώα και επέριψε τις ευθύνες για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη στους ιταλούς συγκατηγορούμενούς της.

Αφέθηκε ελεύθερη, με καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης των κινήσεών της, στις 12 Απριλίου. Για την αποφυλάκισή της φέρεται να έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι στις δεσμίδες των χρημάτων που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της υπόθεσης, δεν εντοπίστηκαν δικά της δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά του Παντσέρι –ο οποίος θεωρείται «εγκέφαλος» της υπόθεσης– και του Τζόρτζι –του συντρόφού της.

Το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης έπαψε στις 25 Μαΐου, καθώς ικανοποιήθηκε το σχετικό αίτημα των δικηγόρων της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...