242
Παλαιότερο καρέ από το Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης: οι πτήσεις διαδέχονται ή μία την άλλη στα αεροδρόμια της Ελλάδας | INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Eurostat: Μόνο στην Ελλάδα αυξήθηκαν οι εμπορικές πτήσεις

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2022, 13:58
Παλαιότερο καρέ από το Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης: οι πτήσεις διαδέχονται ή μία την άλλη στα αεροδρόμια της Ελλάδας
|INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Eurostat: Μόνο στην Ελλάδα αυξήθηκαν οι εμπορικές πτήσεις

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2022, 13:58

Η Eυρωπαϊκή Στατιστική Αρχή (Eurostat) ανέφερε ότι τον Ιούνιο του 2022, οι εμπορικές πτήσεις στην ΕΕ μειώθηκαν κατά 16% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, σημειώνοντας ότι «οι πτήσεις μειώθηκαν σε όλα τα κράτη μέλη εκτός από ένα», την Ελλάδα, όπου καταγράφηκε αύξηση 1% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, πριν χτυπήσει τον πλανήτη κορονοϊός. Στο άλλο άκρο, οι πτήσεις σημείωσαν την μεγαλύτερη υποχώρηση στη Σλοβενία ​​(-40%).

Η μείωση των εμπορικών πτήσεων αφορά όλες τις χώρες της ΕΕ, με εξαίρεση την Ελλάδα, που πήγε κόντρα στο ρεύμα χάρη και στην εξαιρετική πορεία του τουρισμού. Αντίθετα, σε άλλες χώρες της Μεσογείου, που αποτελούν επίσης δημοφιλείς προορισμούς για τους τουρίστες, καταγράφηκε μείωση των εμπορικών πτήσεων. Στην Ιταλία η μείωση έφτασε το 10% σε σύγκριση με το 2019, στη Γαλλία το 14% και στην Ισπανία το 9%.

Παράλληλα, στα αεροδρόμια της Ευρώπης επικρατεί πρωτοφανές χάος με τεράστιες ουρές και καθυστερήσεις, με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt να βαθμολογεί με καλό βαθμό τη χώρας μας. Οπως σημειώνει σε δημοσίευμά της, «τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα στην Ελλάδα. Επιβάτες αναφέρουν μόνο λίγα λεπτά αναμονής στους ελέγχους ασφαλείας και η παραλαβή αποσκευών λειτουργεί χωρίς καθυστερήσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...