211
To αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower δεσπόζει στην αμερικανική παρουσία στη Μέση Ανατολή | US Navy Photo

Ετοιμοι για όλα οι Αμερικανοί, στέλνουν ΤΗAAD και περισσότερους Patriot στη Μέση Ανατολή

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2023, 14:20
To αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower δεσπόζει στην αμερικανική παρουσία στη Μέση Ανατολή
|US Navy Photo

Ετοιμοι για όλα οι Αμερικανοί, στέλνουν ΤΗAAD και περισσότερους Patriot στη Μέση Ανατολή

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2023, 14:20

Την αποστολή αντιπυραυλικού συστήματος THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) και περισσότερων Patriot στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ, σε απάντηση των πρόσφατων επιθέσεων κατά αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή, που αποδίδονται στο Ιράν.

«Κατόπιν διεξοδικών συζητήσεων με τον πρόεδρο Μπάιντεν σχετικά με πρόσφατα κλιμακούμενες ενέργειες από το Ιράν και από προσκείμενες (στην Τεχεράνη) δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, διέταξα σειρά πρόσθετων μέτρων για την περαιτέρω ενίσχυση των θέσεων των ΗΠΑ στην περιοχή», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Λόιντ Οστιν.

Παράλληλα, σε κατάσταση ετοιμότητας τέθηκαν επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις (με εντολή «prepare to deploy», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται), προκειμένου, εφόσον απαιτηθεί, να είναι σε θέση άμεσης επέμβασης-απάντησης.

«Ανησυχούμε για μία πιθανή κλιμάκωση και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα στρατεύματά μας είναι προστατευμένα και ότι θα είμαστε σε θέση να απαντήσουμε», δήλωσε ο Οστιν σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC.

«Οι ΗΠΑ», τόνισε, «λαμβάνουν μέτρα για να αμυνθούν (απέναντι σε οιαδήποτε επίθεση), αλλά δεν είναι αυτό που θέλουμε, δεν επιθυμούμε κλιμάκωση».

Σε πρώτη φάση υπήρξε μετατόπιση του USS Dwight D. Eisenhower Carrier Strike Group (του σχηματισμού μάχης υπό το αμερικανικό αεροπλανοφόρο) από την Ευρωπαϊκή Διοίκηση στην περιοχή ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης.

Παράλληλα, το Πεντάγωνο αναπτύσσει συστοιχίες ΤHAAD και επιπλέον Patriot στην περιοχή για την ενίσχυση της προστασίας των αμερικανικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...