382
Το κεντρικό κτίριο του Εθνικού Θεάτρου | Alexandros Michailidis / SOOC

Εθνικό Θέατρο: Ο Λιγνάδης δεν είχε εμπλοκή στα προγράμματα με ανήλικους

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2021, 18:30
Το κεντρικό κτίριο του Εθνικού Θεάτρου
|Alexandros Michailidis / SOOC

Εθνικό Θέατρο: Ο Λιγνάδης δεν είχε εμπλοκή στα προγράμματα με ανήλικους

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2021, 18:30

Διευκρινίσεις για τα εργαστηριακά προγράμματα προς Έλληνες ή ανηλίκους πρόσφυγες, έδωσε το Εθνικό Θέατρο, τονίζοντας ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντης του, Δημήτρης Λιγνάδης, δεν είχε ποτέ σχέση με αυτά.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν το ΔΣ του Θεάτρου, η Καλλιτεχνική Διεύθυνση και η διεύθυνση επισημαίνεται ότι τα προγράμματα «διεξάγονταν ανέκαθεν με εγγυήσεις διαφάνειας ως προς το περιεχόμενο και την ταυτότητα διδασκόντων και διδασκομένων, αλλά και συμμετεχουσών οργανώσεων».

Ιδιαίτερη σημασία έχει η αναφορά στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και για όσα βαρύνεται, καθώς το Εθνικό Θέατρο τονίζει ότι θα δώσει μάχη με όλη τη θεατρική οικογένεια, και την Πολιτεία «για να αποσυνδεθεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας κάθε επίμεμπτη συμπεριφορά ατόμων από τη λειτουργία και το κύρος των θεσμών της τέχνης και του πολιτισμού, τους οποίους οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να θωρακίσουμε και να ενδυναμώσουμε». Προσθέτει με έμφαση ότι συμπαρίσταται σε όσους έχουν υποστεί κάθε είδους κακοποιητική συμπεριφορά.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Το Εθνικό Θέατρο είναι συγκλονισμένο από τον ορυμαγδό των τελευταίων καταγγελιών ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Συμπαρίσταται αμέριστα σε όσους έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής κακοποιητική, παραβατική συμπεριφορά και καλεί κάθε θύμα να απευθυνθεί ελεύθερα και άφοβα στα αρμόδια θεσμικά όργανα.

» Μολονότι, και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, δεν έχει προκύψει οποιαδήποτε διερευνητέα συμπεριφορά κατά το διάστημα της θητείας του κ. Λιγνάδη ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή, σχετιζόμενη με τις δραστηριότητες του Εθνικού Θεάτρου, το σύνολο των υπηρεσιών μας βρίσκεται στη διάθεση κάθε αρμόδιας δημόσιας Αρχής για τη διερεύνηση και την αποκάλυψη της αλήθειας.

» Αισθανόμαστε ειδικώς την ανάγκη να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Λιγνάδης ουδέποτε είχε οποιαδήποτε διδακτική ή οργανωτική εμπλοκή με εργαστηριακά προγράμματα του Εθνικού Θεάτρου, προς Έλληνες ή πρόσφυγες ανηλίκους, τα οποία διεξάγονταν ανέκαθεν με εγγυήσεις διαφάνειας ως προς το περιεχόμενο και την ταυτότητα διδασκόντων και διδασκομένων, αλλά και συμμετεχουσών οργανώσεων. Οποιαδήποτε σύνδεση της επικαιρότητας με το εκπαιδευτικό έργο του Εθνικού Θεάτρου είναι ανακριβής και αποπροσανατολιστική. Κατά τα λοιπά, το Εθνικό Θέατρο αυτονοήτως απέχει από το σχολιασμό οποιασδήποτε δικονομικής εξέλιξης επί εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης.

»  Θα δώσουμε τη μάχη μαζί με όλη τη θεατρική οικογένεια, την Πολιτεία και το σύνολο του καλλιτεχνικού και εργασιακού δυναμικού μας για να αποσυνδεθεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας κάθε επίμεμπτη συμπεριφορά ατόμων από τη λειτουργία και το κύρος των θεσμών της τέχνης και του πολιτισμού, τους οποίους οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να θωρακίσουμε και να ενδυναμώσουμε.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News