181
Εμβολιασμός για την Covid στο μέγα εμβολιαστικό του Ελληνικού | Menelaos Myrillas /SOOC

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Μόνο μία δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει από Covid

Εμβολιασμός για την Covid στο μέγα εμβολιαστικό του Ελληνικού
|Menelaos Myrillas /SOOC

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Μόνο μία δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει από Covid

Οσοι έχουν νοσήσει και αναρρώσει από Covid-19 το τελευταίο διάστημα πιθανόν διαθέτουν ήδη αντισώματα κατά του κορονοϊού. Παράλληλα, η ανοσία που παρέχουν τα εμβόλια είναι πιο ισχυρή, οπότε είναι καλό τα άτομα που έχουν νοσήσει και αναρρώσει να προχωρήσουν στη λήψη μόνο μίας και δόσης.

Αυτό αποφάσισε την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Οι επιστήμονες αποφάσισαν να προτείνουν τη χορήγηση μίας δόσης, μεταξύ οκτώ και 12 εβδομάδων από την ημέρα της διάγνωσης της νόσου Covid-19. Με άλλα λόγια είναι σαν να έχει κάνει κάποιος δύο δόσεις του εμβολίου, καθώς η νόσος θεωρείται ως πρώτο εμβόλιο.

Ως προς την επιλογή του εμβολίου που θα πρέπει να εμβολιαστούν οι αναρρώσαντες, οι επιστήμονες κατέληξαν πως δεν υπάρχει περιορισμός, ωστόσο, θεωρείται πιθανό να υπάρξει σύσταση για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση της Επιτροπής έρχεται μετά από οδηγία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), που αναφέρει ότι η επαναμόλυνση από Covid-19 δεν αποκλείεται, αν και είναι σχετικά σπάνια.

Ετσι το ECDC συνιστά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ακόμη και για όσους έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...