356
Φωτογραφία αρχείου από πεζόδρομο των Σερρών | Shutterstock

Εθελοντικό… lockdown ζητά ο δήμαρχος στις Σέρρες

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2021, 17:35
Φωτογραφία αρχείου από πεζόδρομο των Σερρών
|Shutterstock

Εθελοντικό… lockdown ζητά ο δήμαρχος στις Σέρρες

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2021, 17:35

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, την κατάσταση που επικρατεί από την προηγούμενη Παρασκευή στην πόλη. Καθώς είχαν μπει σε μίνι lockdown όλες οι γειτονικές περιφέρειες (Θεσσαλονίκη, Δράμα και Κιλκίς), όλοι όσοι επιθυμούν να διασκεδάσουν, μεταβαίνουν στις Σέρρες, κατήγγειλε ο κ. Χρυσάφης.

«Δεν μας ενδιαφέρει το οποιοδήποτε πρόσκαιρο κέρδος των λίγων, μας ενδιαφέρει να κρατηθεί μια κοινωνία όρθια», δήλωσε ο κ. Χρυσάφης στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος», εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους οι τοπικές αρχές επιδιώκουν να τεθούν υπό καθεστώς εθελοντικού μίνι lockdown.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να προστατευόμαστε πέρα από αυτό που κάνουμε εμείς ήδη, δηλαδή τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, γιατί δεν θα φτάσει μόνο αυτό», τόνισε ο κ. Χρυσάφης.

«Ζούμε ακριβώς αυτό που συνέβη πέρυσι τέτοιον καιρό. Τα μαγαζιά είναι κανονικά ανοιχτά, δεν υπάρχει δηλαδή συγκεκριμένο ωράριο και υπάρχει κανονικά μουσική. Αρά η πραγματικότητα είναι ότι θα έρθει και έρχεται κόσμος για διασκέδαση. Αυτό, λοιπόν, δημιουργεί καταρχάς μια δύσκολή κατάσταση. Και ενώ πέρυσι μπορεί να δεχτεί κάποιος ότι ήταν “αχαρτογράφητα τα ύδατα’’ και δεν μπορούσε να σχεδιαστεί κάτι, φέτος δεν δικαιολογούνται τέτοιες καταστάσεις. Θα έπρεπε η πολιτεία να οριζοντοποιήσει τα μέτρα, να μην αφήσει δηλαδή περιοχές να είναι εντελώς χωρίς μέτρα, τη στιγμή που όλες οι γύρω περιοχές είναι με περιοριστικά μέτρα», υποστήριξε ο κ. Χρυσάφης.

Ο ίδιος είπε στο πλαίσιο της συνέντευξής του ότι θα έπρεπε να επιβληθεί και ένα προληπτικό lockdown για να μην υπάρξει αύξηση κρουσμάτων σε αυτές τις περιοχές ή να υπάρχει ένας περιορισμός στις μετακινήσεις προς αυτές τις περιοχές.

«Ηδη έχουμε έρθει σε επαφή με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και οδεύουμε προς μια τέτοια λύση. Από την πλευρά μας, κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Συγκαλέσαμε μια ευρεία σύσκεψη στον δήμο με την αστυνομία, τους υπευθύνους της δημοτικής αστυνομίας, και με τους μαγαζάτορες, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα έχουμε καμία ανοχή σε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά», κατέληξε ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έχει ήδη ζητήσει να μπει στο κόκκινο ο Νομός Σερρών, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...