303
|

Εσβησε η φωτιά στο Κρανίδι – Πώς σώθηκε το resort AmanZoe

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2022, 13:14

Εσβησε η φωτιά στο Κρανίδι – Πώς σώθηκε το resort AmanZoe

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2022, 13:14

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι από νωρίς το πρωί η φωτιά στο Κρανίδι, μετά την ολονύκτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες με τις φλόγες.Τα εναέρια μέσα πετούν από τις έξι το πρωί για να περιορίσουν τις μικρές εστίες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας διαπιστώθηκαν περιορισμένες μόνο ζημιές στο ξενοδοχειακό συγκρότημα AmanZoe που εκτείνεται στην περιοχή.

φωτια ξενοδοχειο

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες, η πυρκαγιά στο Κρανίδι ξεκίνησε λίγο πριν τις 19.30 από έναν οικίσκο σε μια μάντρα οικοδομών περίπου 100 μέτρα μακριά από το resort.

«Υπήρχαν τρεις διαφορετικές εστίες στο Κρανίδι. Δυο σε οικόπεδα που τις σβήσαμε άμεσα. Και μια κοντά στο ξενοδοχείο. Ήταν άμεση η επέμβαση. Το ξενοδοχείο εκκενώθηκε», περιέγραψε ο δήμαρχος  Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ έκανε λόγο για εμπρησμό.

Με ανακοίνωσή του το AmanΖoe ενημερώνει ότι η φωτιά έφτασε και έπληξε τις εγκαταστάσεις του. «Οι τοπικές αρχές εργάζονται για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και όλοι οι επισκέπτες και το προσωπικό έχουν μεταφερθεί σε άλλο ξενοδοχείο. Είμαστε πάρα πολύ ευγνώμονες σε όσους μας βοήθησαν να προστατεύσουμε το Amanzoe», αναφέρει η σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του.

Κατά πληροφορίες, έχουν καεί ορισμένα pavillions, τα οποία και θα αποκατασταθούν.

«Το ξενοδοχείο έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές. Έχουμε καταστροφή του περιβάλλοντος χώρου και του φυτικού κεφαλαίου μέσα στο ξενοδοχείο. Κάποια από τα μεγάλα δωμάτια έχουν ζημιές, το εύρος των οποίων θα εκτιμηθεί μέχρι το μεσημέρι. Το ξενοδοχείο τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά ήταν γεμάτο, με πάνω από 150 άτομα. Η φωτιά ξεκίνησε από το βόρειο τμήμα, από κάποιο εργοτάξιο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, και λόγω του αέρα μπήκε πολύ γρήγορα στο ξενοδοχείο», δήλωσε υπεύθυνος του resort, εκτιμώντας ότι  το συγκρότημα θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει σε 10 με 15 ημέρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...