211
Διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη - ένα σκιάχτρο με λογαριασμούς, που κάθε μέρα γίνονται πιο δυσβάσταχτοι | EPA/ERDEM SAHIN

Εσπασε το φράγμα του 60% ο πληθωρισμός στην Τουρκία – ο Ερντογάν υπόσχεται καλύτερες μέρες

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2022, 11:07
Διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη - ένα σκιάχτρο με λογαριασμούς, που κάθε μέρα γίνονται πιο δυσβάσταχτοι
| EPA/ERDEM SAHIN

Εσπασε το φράγμα του 60% ο πληθωρισμός στην Τουρκία – ο Ερντογάν υπόσχεται καλύτερες μέρες

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2022, 11:07

Ο καλπάζων πληθωρισμός ήταν πρόβλημα στην Τουρκία προτού υπάρξει ούτε ως σενάριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι, τώρα το πρόβλημα στη γειτονική μας χώρα είναι πολλαπλάσιο.

Τον Μάρτιο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή έσπασε προς τα πάνω το ψυχολογικό όριο του 60% καθώς διαμορφώθηκε στο 61,14%. Πρόκειται, φυσικά, για ρεκόρ 20ετίας, τη χειρότερη επίδοση που έχει καταγραφεί επί των ημερών του Ταγίπ Ερντογάν στην εξουσία. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο πληθωρισμός είχε φτάσει στο 54,4% από 48,69% τον Ιανουάριο.

Μολονότι όμως οι Τούρκοι βλέπουν το εισόδημα και την αγοραστική τους δύναμη να χάνονται από λίγο κάθε φορά που πέφτουν για ύπνο το βράδυ, ο Ερντογάν υπόσχεται «καλύτερες ημέρες» —αλλά μετά το 2023.

Ο τούρκος πρόεδρος χαιρέτισε την πορεία των εξαγωγών αλλά και τα επίπεδα απασχόλησης στη χώρα. Πρόσθεσε ότι τα θετικά αποτελέσματα, θα φανούν το 2023, το έτος που όπως επεσήμανε και ο Μανόλης Κωστίδης, ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, είναι χρονιά εκλογών στην Τουρκία.

«Οταν ο κόσμος βασανίζεται από την ανεργία που είναι αποτέλεσμα των οικονομικών σεισμών, εμείς με την εργασία μας, με την παραγωγή μας, με τις εξαγωγές μας… Δίνουμε μάχη εναντίον της ακρίβειας, αλλά προτεραιότητα δίνουμε και στο να βρει εργασία ο κάθε πολίτης μας. Με τη βοήθεια του Αλλάχ, μετά το 2023 η Τουρκία θα μπει σε μια εντελώς διαφορετική εποχή», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...