276
Λγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Ελενα Ακρίτα αγκαλιάζει την Αθηνά Λινού που με δάκρυα στα μάτια είχε ζητήσει νωρίτερα συγγνώμη για το bullying Πολάκη.. Το ίδιο όμως είχε κάνει προηγουμένως και η ίδια η βουλευτής Επικρατείας με θύμα την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του Μega | INTIMEnews

ΕΣΗΕΑ σε Ακρίτα: Προσβλητική με κακοποιητικό λόγο η ανάρτησή σου για την Κατερίνα Παναγοπούλου

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2024, 09:43
Λγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Ελενα Ακρίτα αγκαλιάζει την Αθηνά Λινού που με δάκρυα στα μάτια είχε ζητήσει νωρίτερα συγγνώμη για το bullying Πολάκη.. Το ίδιο όμως είχε κάνει προηγουμένως και η ίδια η βουλευτής Επικρατείας με θύμα την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του Μega
|INTIMEnews

ΕΣΗΕΑ σε Ακρίτα: Προσβλητική με κακοποιητικό λόγο η ανάρτησή σου για την Κατερίνα Παναγοπούλου

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2024, 09:43

Την αντίδραση της Ενωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) προκάλεσε ο απαξιωτικός, βιτριολικός, δημόσιος σχολιασμός από τη βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ελενα Ακρίτα, της παρουσίας της δημοσιογράφου, Κατερίνας Παναγοπούλου στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Αφορμή για το επιεικώς πικρόχολο και εμπαθές σχόλιο της Ελενας Ακριτα στα social media για την κυρία Παναγοπούλου αποτέλεσε η ενδυματολογική της επιλογή – από την οποίο μάλιστα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγαγε και πολιτικό ζήτημα…

 «Οταν δημοσιογράφος (όπως μαθαίνω τώρα, δεν βλέπω ποτέ ειδήσεις στο Μεγκα) φοράει κάθε χρόνο αποκλειστικά και μόνο τα ρούχα που σχεδιάζει η γυναίκα του πρωθυπουργού, τότε υπάρχει πολιτικό θέμα κι αφορά στην αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία της», έγραψε σε δεύτερη ανάρτησή της η επίσης δημοσιογράφος, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηρίζοντας την ανάρτηση Ακρίτα προσβλητική, η ΕΣΗΕΑ σημειώνει με νόημα ότι σε μία εποχή που ο κακοποιητικός λόγος ισοπεδώνει τη γυναικεία προσωπικότητα, οι δημοσιογράφοι έχουν μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουν και στον χώρο των social media, καθώς αποτελούν αφορμή για απειλές μέχρι και για χειροδικία. Ηδη άλλωστε η Κατερίνα Παναγοπούλου είχε γίνει αντικείμενο χλευασμού -και διαδικτυακού bullying- από τους ακολούθους της Ελενα Ακριτα στα μέσα κοινωνικής δικτυωσης.

Η επιστολή που έστειλε στην Ελενα Ακρίτα το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης, αναφορικά με το θέμα, έχει ως εξής:

 «Κυρία Ακρίτα,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης θεωρεί προσβλητική την ανάρτησή σας στο Facebook αναφορικά με την παρουσία της συναδέλφου Κατερίνας Παναγοπούλου στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε μια εποχή που ο κακοποιητικός λόγος ισοπεδώνει τη γυναικεία προσωπικότητα, οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε και στον χώρο των social media, καθώς αποτελούν αφορμή για απειλές μέχρι και για χειροδικία». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...