186
|

Ερχονται βροχές και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – «Θα είναι σαν Νοέμβριος!»

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2023, 09:57

Ερχονται βροχές και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – «Θα είναι σαν Νοέμβριος!»

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2023, 09:57

Προειδοποίηση για απότομη μεταβολή μεταβολή του καιρού από την επόμενη εβδομάδα, με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και έντονες βροχοπτώσεις, απηύθυνε  ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης στο δελτίο πρόγνωσης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του καναλιού.

«Η κακοκαιρία αυτή θα κρατήσει από Δευτέρα μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη. Θα βρεθούμε σε κλοιό κακοκαιρίας»,  ανέφερε στην πρόγνωσή του την Παρασκευή, επισημαίνοντας τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα όπως είπε ο μετεωρολόγος,  «από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, δηλαδή τη Δευτέρα και στη συνέχεια, περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική κακοκαιρία. Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο. Θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες βροχές, δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια.

»Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα».

«Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου», διευκρίνισε ο κ. Μαρουσάκης.

«Σίγουρα – πρόσθεσε-  θα επανέλθουμε και πάλι σε πιο φυσιολογικές συνθήκες. Απλά να πούμε ότι είναι μια εποχή που είναι πολύ θερμές οι θάλασσές μας και άρα σίγουρα τα φαινόμενα που θα προκύψουν θα είναι αρκετά επικίνδυνα», κατέληξε στην προειδοποίησή του για την απότομη επιδείνωση του καιρού από βδομάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...