292
To ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Ερχονται αυτόνομα τμήματα για τα επείγοντα – Oι αμοιβές των γιατρών

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 23 Οκτωβρίου 2022, 09:58
To ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Ερχονται αυτόνομα τμήματα για τα επείγοντα – Oι αμοιβές των γιατρών

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 23 Οκτωβρίου 2022, 09:58

Αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα δημόσια νοσοκομεία προωθεί το υπουργείο Υγείας στο νομοσχέδιο για τη «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας» που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή (εδώ).

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο, σε κάθε νοσοκομείο δυναμικότητας άνω των 300 κλινών δημιουργείται αυτοτελές Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με ειδική στελέχωση και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενών που χρήζουν επείγουσας περίθαλψης.

Βάσει του ίδιου νομοσχεδίου, ρυθμίζονται η οργάνωση και ο τρόπος λειτουργίας και στελέχωσης των ΤΕΠ, με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, ο διορισμός των προϊσταμένων, ιατρού διευθυντή ή αναπληρωτή διευθυντή του ΕΣΥ και ο τρόπος συνεργασίας του με το ΕΚΑΒ.

Για όσους απασχολούνται στα ΤΕΠ, το σχέδιο νόμου προβλέπει οικονομικό κίνητρο από 250 έως 400 ευρώ. Μάλιστα, η αμοιβή αυτή είναι αφορολόγητη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και δεν αθροίζεται στο ανώτατο όριο αποδοχών που προβλέπεται για τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Οι αμοιβές

Στους ιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και στους επικουρικούς ιατρούς, οι οποίοι υπηρετούν σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων του ΕΣΥ και κατέχουν τίτλο εξειδίκευσης στην επείγουσα ιατρική, καταβάλλεται, από τον φορέα στον οποίο υπηρετούν, μηνιαίο επίδομα ύψους 400 ευρώ.

Το μηνιαίο επίδομα καταβάλλεται και στους ιατρούς που υπηρετούν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, οι οποίοι κατέχουν τίτλο εξειδίκευσης στην επείγουσα ιατρική.

Στους ιατρούς οι οποίοι ασκούνται προκειμένου να λάβουν την εξειδίκευση στην ειδικότητα της επείγουσας ιατρικής, καταβάλλεται από τον φορέα στον οποίο έχουν τοποθετηθεί για άσκηση, μηνιαίο επίδομα ύψους διακοσίων 250 ευρώ.

Στους ιατρούς, οι οποίοι υπηρετούν σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων του ΕΣΥ ή του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» χωρίς να κατέχουν τίτλο εξειδίκευσης στην επείγουσα ιατρική, καταβάλλεται, από τον φορέα στον οποίο υπηρετούν, μηνιαίο επίδομα ύψους 250 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...