293
| INTIMEnews

Ερχεται super app με βάση το wallet

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2024, 11:49
|INTIMEnews

Ερχεται super app με βάση το wallet

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2024, 11:49
Ετοιμο μέσα στο τρέχον έτος θα είναι το super app που θα ενσωματώνει όλες τις εφαρμογές στο wallet, το ψηφιακό πορτοφόλι στο κινητό μας,  σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβερνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm.
«Το  καινούργιο που ψάχνουμε, είναι η δημιουργία ενός super app. Σήμερα το ελληνικό Δημόσιο έχει τρεις εφαρμογές, το gov.gr, το myHealth, το wallet. Από το να έχουμε τρεις διαφορετικές, πάμε να φτιάξουμε μια μεγάλη εφαρμογή, στην ουσία η βάση θα είναι το wallet διότι το θέλουμε να είναι το κεντρικό σημείο, και θα γίνει μέσα στη χρονιά. Δεν θα χρειάζεται να ανοίγουμε διαφορετικές εφαρμογές, όλα θα βρίσκονται εκεί», ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου.
Ηδη, σημείωσε,  1,2 εκατομμύρια πολίτες έχουν «κατεβάσει» το wallet, ενώ περίπου 4,5 εκατομμύρια εγγράφηκαν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας.
Αναφορικά εξάλλου με την είσοδο αλλοπαδών (τουριστών, οπαδών άλλων ομάδων κτλ) στα ποδοσφαιρικά γήπεδ, διευκρίνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από το wallet που μπορούν να «κατεβάσουν» ως επισκέπτες: θα σκανάρουν το διαβατήριό τους, το κινητό «διαβάζει» το τσιπάκι του διαβατηρίου και αντλεί τα στοιχεία και άρα γίνεται ταυτοποίηση, εξήγησε.
Εν τω μεταξύ, σε μερικές ημέρες στο wallet μπαίνει η ακαδημαϊκή ταυτότητα και η κάρτα αιμοδοσίας και ακολουθεί η κάρτα ταυτοποίησης κατοικίδιου και ο φάκελός του.
Οσον αφορά τον ψηφιακό βοηθό, ο κ. Παπαστεργίου γνωστοποίησε  έχει δεχθεί μέχρι σήμερα 397.372 χιλιάδες ερωτήσεις, περίπου 5.000 την ημέρα.
Στη συνέντευξή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνηση προανήγγειλε επίσης αλλαγές στη εξέταση για το δίπλωμα οδήγησης.
Για την επιστολική ψήφο τέλος έκανε λόγο για «ένα δυνατό crash test», ώστε «να ξεπεράσουμε ότι οι εκλογές είναι μόνο παραβάν».
« Εφόσον το εγχείρημα της επιστολικής ψήφου πετύχει, που θα πετύχει, θεωρώ ότι την επόμενη μέρα θα ανοίξει η κουβέντα για το πώς μπορούμε να ψηφίσουμε απομακρυσμένα σε ευρωεκλογές ή δημοτικές εκλογές», ήταν η εκτίμησή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...