169
| INTIMEnews

Ερχεται παρέμβαση για τις τιμές στα εισιτήρια των πλοίων;

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2023, 13:46
|INTIMEnews

Ερχεται παρέμβαση για τις τιμές στα εισιτήρια των πλοίων;

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2023, 13:46

Στο pressroom έφθασε η κατάσταση με τα πανάκριβα εισιτήρια της ελληνικής ακτοπλοΐας που καθιστούν, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, σχεδόν απαγορευτικό για μία οικογένεια –και όχι μόνο– το κόστος του ταξιδιού προς τους νησιωτικούς προορισμούς.

Τι και αν το κόστος των καυσίμων έχει μειωθεί αισθητά σε σχέση με πέρυσι. Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παραμένουν ίδιες με τις περυσινές (όταν και είχαν αυξηθεί 34% κατά μέσο όρο), ενώ σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, επίκεινται και νέες αυξήσεις σε συγκεκριμένα δρομολόγια (ακόμη και για κοντινούς προορισμούς).

Ερωτηθείς για το θέμα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παρέμβασης της κυβέρνησης, όπως έχει γίνει και με τα τιμολόγια της ενέργειας.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα ζήτημα στην τύχη του. Με άμεσες παρεμβάσεις, όπως στο θέμα της ενέργειας. Το παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση», είπε ο κ. Μαρινάκης και ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη το πρώτο μαζικό κύμα εξόδου των αδειούχων του φετινού καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...