260
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Alpha, την πρώτη του μετά τις ευρωεκλογές | INTIMENEWS/ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο ανασχηματισμός επιβεβαιώθηκε – αλλά θα γίνει από… βδομάδα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2024, 22:43
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Alpha, την πρώτη του μετά τις ευρωεκλογές
|INTIMENEWS/ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο ανασχηματισμός επιβεβαιώθηκε – αλλά θα γίνει από… βδομάδα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2024, 22:43

Στην ασυνήθιστη περίσταση, να συνεδριάζει υπουργικό συμβούλιο με τα μέλη του να ξέρουν ότι μπορεί σε λίγες ημέρες να μη βρίσκονται στη θέση τους και στο χαρτοφυλάκιό τους, θα βρεθεί κατά τα φαινόμενα η κυβέρνηση την προσεχή Παρασκευή.

Αυτό προκύπτει από όσα δήλωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ το βράδυ της Τρίτης: ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και πάλι σε «διορθωτικές κινήσεις» —έναν ευφημισμό που είχε χρησιμοποιήσει το Μέγαρο Μαξίμου και τον περασμένο Ιανουάριο όταν είχαν αλλάξει τρεις υπουργοί—, αλλά είπε ότι το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής θα γίνει με τη σημερινή του σύνθεση.

«Θα προβώ σε διορθωτικές κινήσεις, δεν πατάμε φρένο, πατάμε γκάζι», δεσμεύτηκε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, κλείνοντας όμως τη συζήτηση για τουλάχιστον ως την Παρασκευή.

Η αναβολή για την άλλη εβδομάδα αυτού που προφανώς έχει ήδη αποφασιστεί και έχει υπαγορευτεί από το ηχηρό μήνυμα των ψηφοφόρων που στις ευρωεκλογές έριξαν τη ΝΔ στο 28,31% —και πάλι πρώτη και με διαφορά ρεκόρ, αλλά πολύ κάτω από τον πήχη του 33% που είχε θέσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός—, ερμηνεύεται ως μια ανάγκη για περισσότερο χρόνο και περισσότερη σκέψη.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εξετάσει ακόμα περισσότερο τις επιλογές του, να κάνει τον σχεδιασμό του για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, οι οποίες, όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές, μετατίθενται για τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, με πιθανότερη ημέρα την Τετάρτη.

Στη συνέντευξή του, ο κ Μητσοτάκης εξέπεμψε ακόμη δύο σημαντικά μηνύματα: ότι δεν υποχωρεί από τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και ότι δεν πρόκειται να κατευθυνθεί πιο «δεξιά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...