339
Mεταξύ σφύρας και άκμονος oι Θαλασσινός (αριστερά) και Κωστόπουλος | CreativeProtagon

ΕΡΤ: Γιατί καρατόμησαν Κωστόπουλο – Θαλασσινό

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2018, 14:46
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/11/2018, 17:00
Mεταξύ σφύρας και άκμονος oι Θαλασσινός (αριστερά) και Κωστόπουλος
|CreativeProtagon

ΕΡΤ: Γιατί καρατόμησαν Κωστόπουλο – Θαλασσινό

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2018, 14:46
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/11/2018, 17:00

Τις παραιτήσεις των μελών της διοίκησης της ΕΡΤ ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης  Κρέτσος ζήτησε τις παραιτήσεις του διευθύνοντος  συμβούλου Βασίλειου Κωστόπουλου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού.

Ως εξήγηση για την αποπομπή των δύο στελεχών, πηγές του υφυπουργού προέβαλαν την «αδυναμία» αρμονικής συνεργασίας μεταξύ τους.

Η απόφαση της κυβέρνησης ήρθε όμως σε συνέχεια της -θυελλώδους κατά πληροφορίες- συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που αναλώθηκε στις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες για την ΕΡΤ. Στην Κουμουνδούρου διαπίστωσαν πόσο ζημιά κάνουν στο κυβερνών κόμμα οι συνεχείς αποκαλύψεις για τα φαινόμενα παραδιοίκησης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η εν λόγω συνεδρίαση δεν ανακοινώθηκε ποτέ, ωστόσο σύμφωνα κομματικές πηγές κατά τη διάρκειά της έγινε ενημέρωση από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά (που δέχθηκε αρκετά φίλια πυρά για την κατάσταση στην ΕΡΤ), τον υφυπουργό Λευτέρη Κρέτσο, αλλά και την Τασία Χριστοδουλοπούλου που μετέφερε τα κύρια σημεία συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, όπου ο κ. Κωστόπουλος είχε προχωρήσει σε οδυνηρές για την κυβέρνηση παραδοχές για το τι συμβαίνει στο Ραδιομέγαρο.

Της αποφάσης καρατόμησης των κ.κ. Κωστόπουλου και Θαλασσινού είχε προηγηθεί επίσης το δριμύ κατηγορώ που εξαπέλυσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις όλης της χώρας για τον τρόπο με τον οποίο επορεύετο η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Αναμένεται πλέον η (επανα)προκήρυξη των δύο θέσεων ώστε να βρεθούν οι αντικαταστάτες τους.

«Οι φυλές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλληλοεξοντώνονται»

Οπως αναμενόταν οι εξελίξεις στην ΕΡΤ προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Με ειρωνεία και μέσω Twitter σχολίασε τις παραιτήσεις των κ.κ. Κωστόπουλου και Θαλασσινού ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης:

Από το ΚΙΝΑΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης δήλωσε: «Οι διάφορες φυλές της εξουσίας και της παραεξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλληλοεξοντώνονται γύρω από την ΕΡΤ. Το τελικό θύμα όμως, είναι η δημόσια τηλεόραση, την οποία εμείς θέλουμε ισχυρή και ανεξάρτητη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε: «Η χρονική αλληλουχία των γεγονότων δείχνει ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην ΕΡΤ είναι αποτέλεσμα εσωτερικών ισορροπιών στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε καμία περίπτωση όμως η ΕΡΤ δεν πρέπει να χειραγωγείται ως υποκατάστημα ενός κόμματος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...