194
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στην περσινή σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας | NATO/Pool/Anadolu Agency via Getty Images

Ερντογάν σε Στόλτενμπεργκ: Φινλανδία και Σουηδία δεν κάνουν ούτε βήμα για να ικανοποιήσουν την Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2022, 11:48
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στην περσινή σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας
|NATO/Pool/Anadolu Agency via Getty Images

Ερντογάν σε Στόλτενμπεργκ: Φινλανδία και Σουηδία δεν κάνουν ούτε βήμα για να ικανοποιήσουν την Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2022, 11:48

Επιμένει στις απειλές για βέτο στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Σάββατο δήλωσε ότι δεν έγιναν ουσιαστικά βήματα για να αμβλυνθούν οι ανησυχίες της Αγκυρας σχετικά με την ένταξη των δύο χωρών.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Φινλανδία και η Σουηδία έπρεπε να κάνουν ειλικρινή και ουσιαστικά βήματα αναφορικά με το καταφύγιο που προσφέρουν σε μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ο τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης, ότι θα πρέπει να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας του και να μην επανέλθουν εκ νέου μετά την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ο Ερντογάν είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Αντερσον, στην οποία είπε ότι δεν υπήρξε αλλαγή στάσης από τη Στοκχόλμη αναφορικά με τα PKK και YPG και ότι η χώρα της δεν έχει κάνει ακόμη ουσιαστικά βήματα με στόχο να αμβλύνει τις ανησυχίες της Τουρκίας.

Επανέλαβε επίσης τις προσδοκίες της Αγκυρας για άρση όλων των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...