193
Ο Ταγίπ Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου | REUTERS/Yves Herman/Pool

Ερντογάν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Θα είναι μια ήσυχη χρονιά

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2021, 21:58
Ο Ταγίπ Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου
|REUTERS/Yves Herman/Pool

Ερντογάν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Θα είναι μια ήσυχη χρονιά

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2021, 21:58

Στην συνομιλία που είχε νωρίτερα τη Δευτέρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος τόνισε ότι συμφώνησε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα.

«Δεν χρειάζονται μεσολαβητές με την Ελλάδα, θα συναντιέμαι απευθείας με τον Πρωθυπουργό», δήλωσε μεταξύ άλλων και προέβλεψε ότι το 2021 θα είναι μια ήσυχη χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ειδικότερα για τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη είπε: «Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον μηχανισμό διαλόγου και να κάνουμε πιθανά βήματα για μια θετική ατζέντα. Του είπα ότι δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν τρίτοι ανάμεσα μας».

Πρόσθεσε: «Συμμερίζομαι απόλυτα την άποψή του ότι θα πρέπει στο Αιγαίο και σε άλλες περιοχές να κυριαρχήσει η ειρήνη και να αποφευχθεί κάθε ένταση. Βεβαίως δεν θα πρέπει οι συνομιλίες να γίνονται μέσω τρίτων. Να αρχίσουμε να καθαρίζουμε το τραπέζι. Αυτό το τραπέζι δεν πρέπει να είναι τραπέζι προβλημάτων, αλλά λύσεων».

«Όταν υπάρχουν θέματα που μας απασχολούν, που σίγουρα υπάρχουν, θα πρέπει αυτά να τεθούν υπόψη των επιτροπών εμπειρογνωμόνων, έτσι ώστε να διερευνηθούν οι ενδεχόμενες λύσεις» επισήμανε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο τούρκος πρόεδρος.

«Βρίσκοντας λύσεις για το κάθε επιμέρους θέμα θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο» κατέληξε

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...