390
Τα όπλα που συγκεντρώνουν οι Ελληνες στη Θράκη και στα νησιά, «δεν σημαίνουν τίποτα για την Τουρκία», είπε ο Ερντογάν μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του, ΑΚΡ. | Twitter.com/@Akparti

Ο Ερντογάν τον χαβά του: Δεν θα σας σώσουν τα αμερικανικά όπλα σε Θράκη και νησιά

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2022, 13:43
Τα όπλα που συγκεντρώνουν οι Ελληνες στη Θράκη και στα νησιά, «δεν σημαίνουν τίποτα για την Τουρκία», είπε ο Ερντογάν μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του, ΑΚΡ.
|Twitter.com/@Akparti

Ο Ερντογάν τον χαβά του: Δεν θα σας σώσουν τα αμερικανικά όπλα σε Θράκη και νησιά

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2022, 13:43

Καθημερινότητα πια οι τουρκικές απειλές κατά της χώρας μας, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην μπορεί να κρύψει την ενόχλησή του για την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά παράλληλα να επιχειρεί και να υποβαθμίσει τη σημασία της.

Η Αμερική δεν θα σας σώσει, αναφώνησε ο τούρκος πρόεδρος  -εξοργισμένος και από την ανεπιτυχή προσπάθεια που κατέβαλε ώστε να συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη- και κάνοντας εκ νέου αναφορά στο Μεταναστευτικό, την (τουρκική όπως επιμένει να την αποκαλεί) μειονότητα στη Δυτική Θράκη, αλλά και το γνωστό τουρκικό αφήγημα περί ύπαρξης κέντρου εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Λαύριο, κάλεσε σε απαξιωτικό ύφος την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να.. συνέλθουν!

«Τα όπλα που συσσωρεύτηκαν στη Δυτική Θράκη και στα νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς. Η δύναμή μας είναι πολύ πέρα από αυτά. Σας υπενθυμίζουμε όμως ότι αυτό σημαίνει μυστική κατοχή (σ.σ. εννοώντας των Αμερικανών). Η υποστήριξη από την Αμερική δεν σας σώσει», ανέφερε συγκεκριμένα στη νέα του επίθεση κατά της Ελλάδας.

«Νομίζετε ότι η υποστήριξη από την Αμερική και την Ευρώπη θα σας σώσει; Aπλά άδικος κόπος, τίποτε άλλο», παρατήρησε, απαντώντας ουσιαστικά στη φράση του Πρωθυπουργού ότι απέναντι της η Τουρκία έχει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

 

«Οι τρομοκράτες προστατεύονται σχεδόν σε κάθε χώρα στην Ευρώπη, ειδικά στο  στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα»», υποστήριξε στη συνέχεια ο τούρκος πρόεδρος, επιμένοντας στις γνωστές συκοφαντίες κατά της χώρας μας. «Περιμένουμε από όλες τις χώρες, ειδικά από τους γείτονες, να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων», συμπλήρωσε στη σχετική αναφορά του.

Κεμάλ Ατατούρκ και Ταγίπ Ερντογάν δίπλα-δίπλα στο φόντο πίσω από τους ομιλητές της εκδήλωσης του ΑΚΡ/Τwitter@Akparti

Το ήδη επιβαρυμένο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τους φόβους περί επικείμενου θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ήρθε να επιδεινώσει περαιτέρω η πληροφορία που κυκλοφόρησε περί έκτακτης σύσκεψης του τούρκου υπουργού Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Γιασάρ Γκουλέρ, στρατηγούς και διοικητές μονάδων των τουρκικών Ενόπλων  Δυνάμεων, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης πρόλαβαν να μιλήσουν  για «σημαντική εξέλιξη» εν μέσω της «συνεχιζόμενης κρίσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής», Μανώλη Κωστίδη, η εν λόγω πληροφορία δεν ισχύει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...