268
| REUTERS/CreativeProtagon/

Ερντογάν: Απειλή για τον θεσμό της οικογένειας η Eurovision

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2024, 11:54
|REUTERS/CreativeProtagon/

Ερντογάν: Απειλή για τον θεσμό της οικογένειας η Eurovision

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2024, 11:54

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ότι ενθαρρύνει την «εξουδετέρωση των φύλων» και απειλεί την παραδοσιακή οικογένεια.

Σε ομιλία του, έπειτα από μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν περιέγραψε, σύμφωνα με τον Guardian, τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ως «δούρειους ίππους της κοινωνικής διαφθοράς» και είπε ότι η κυβέρνησή του είχε δίκιο που απέσυρε την Τουρκία από τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό το 2012.

Ηταν μια προφανής αναφορά στον ελβετό τραγουδιστή Nemo, ο οποίος κέρδισε τον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision νωρίτερα αυτό το μήνα με το «The Code», μια οπερατική ποπ-ραπ ωδή στο ταξίδι του τραγουδιστή προς την υιοθέτηση μιας μη φυλετικής ταυτότητας. Το 24χρονο Nemo έγινε το πρώτο μη δυαδικό άτομο που κερδίζει τον διαγωνισμό τον οποίο εδώ και καιρό έχει αγκαλιάσει η LGBTQ+ κοινότητα ως ένα ασφαλές καταφύγιο.

«Σε τέτοιες εκδηλώσεις, είναι αδύνατο να συναντήσεις έναν κανονικό άνθρωπο», είπε ο Ερντογάν, του οποίου το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έχει τις ρίζες του στο ισλαμικό κίνημα της Τουρκίας και του οποίου η κυβέρνηση έχει γίνει λιγότερο ανεκτική στα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας τα τελευταία χρόνια.

«Καταλαβαίνουμε τώρα ακόμη καλύτερα ότι πήραμε τη σωστή απόφαση κρατώντας την Τουρκία έξω από αυτόν τον επαίσχυντο ανταγωνισμό τα τελευταία 12 χρόνια», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν επίσης κατήγγειλε χθες τη σοβαρή μείωση των γεννήσεων στην Τουρκία ως «υπαρξιακή απειλή» και «καταστροφή» για τη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, το Κρατικό Στατιστικό Ινστιτούτο της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός γεννήσεων της χώρας είχε μειωθεί το 2023 σε 1,51 παιδιά ανά γυναίκα. Ο τούρκος ηγέτης καλεί εδώ και καιρό τις οικογένειες να αποκτήσουν τουλάχιστον τρία παιδιά, έκκληση που προφανώς δεν βρίσκει ανταπόκριση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...