429
O Αρναούτοβιτς έχει μόλις σκοράρει. Γυρνάει προς τον Αλιόσκι της Βόρεις Μακεδονίας και αρχίζει να τον βρίζει | REUTERS/Daniel Mihailescu

Ερευνα της UEFA για τις βρισιές του Αρναούτοβιτς σε παίκτη της Βόρειας Μακεδονίας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 15:47
O Αρναούτοβιτς έχει μόλις σκοράρει. Γυρνάει προς τον Αλιόσκι της Βόρεις Μακεδονίας και αρχίζει να τον βρίζει
|REUTERS/Daniel Mihailescu

Ερευνα της UEFA για τις βρισιές του Αρναούτοβιτς σε παίκτη της Βόρειας Μακεδονίας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 15:47

Η UEFA ξεκίνησε έρευνα για τον… πανηγυρισμό του επιθετικού της Αυστρίας, Μάρκο Αρναούτοβιτς, στον αγώνα εναντίον της Βόρειας Μακεδονίας την Κυριακή.

Η Βόρεια Μακεδονία προέτρεψε την UEFA να εξετάσει την αντίδραση του Αρναούτοβιτς, όταν σκόραρε στο 89ο λεπτό για να ολοκληρώσει τη νίκη της Αυστρίας με 3-1, την Κυριακή 13/6.

Κατά τον πανηγυρισμό του ο 32χρονος επιθετικός ξέφυγε από τα όρια καθώς φαίνεται ότι έβρισε χυδαία τη μητέρα του Εζτζάν Αλιόσκι της Βόρειας Μακεδονίας. «Γ…ω τη μάνα σου την Αλβανίδα», φέρεται να είπε σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν τα ευρωπαϊκά Μέσα.

Μάλιστα έδειχνε έξαλλος και συνέχιζε να βρίζει τους οπαδούς στις κερκίδες με τον αρχηγό Νταβίντ Αλάμπα να επεμβαίνει και να του κλείνει κυριολεκτικά το στόμα.

Από την πλευρά του πάντως, ο Αρναούτοβιτς, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν ύβρεις, όμως, ξεκαθάρισε πως δεν είναι ρατσιστής.

Σε ανάρτησή του στο Instagram έγραψε: «Θέλω να πω ένα πράγμα πολύ ξεκάθαρα: δεν είμαι ρατσιστής. Έχω φίλους σχεδόν σε όλες τις χώρες και υποστηρίζω τη διαφορετικότητα. Όποιος με ξέρει, το γνωρίζει αυτό».

Η UEFA πάντως ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι «διορίστηκε επιθεωρητής δεοντολογίας και πειθαρχικού ελέγχου για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το περιστατικό με τον παίκτη Μάρκο Αρναούτοβιτς που συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020 μεταξύ των εθνικών ομάδων της Αυστρίας και της Βόρειας Μακεδονίας στις 13 Ιουνίου 2021»

Και η ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας επιβεβαίωσε ότι ο Αρναούτοβιτς απευθύνονταν στον Εζτζάν Αλιόσκι, ο οποίος έχει αλβανικές ρίζες. «Το πρόβλημα είναι ότι αφού σημείωσε το γκολ, μου είπε κάτι και η UEFA έχει τα βίντεο. Είναι δύσκολο για μένα να επαναλάβω αυτό που είπε», τόνισε ο Αλιόσκι.

Αρναούτοβιτς και Αλιόσκι συζητούν σε πιο ήρεμο ύφος μετά το τέλος του αγώνα

«Είμαστε πάντα εναντίον του εθνικισμού, των διακρίσεων και όλων των άλλων μορφών προσβολών και εκρήξεων που δεν είναι στο πνεύμα του ποδοσφαίρου και των αξιών του», ανέφερε η ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας.

Πάντως, όπως ανέφερε ο Μάρτιν Ζίγκλερ των Times η UEFA θα εξετάσει το επεισόδιο μεταξύ Αρναούτοβιτς και Αλιόσκι και μάλιστα θα ορίσει πειθαρχικό επιθεωρητή για την διερεύνηση του aυστριακού επιθετικού. Αν αποδειχθεί ότι ο 32χρονος φορ επιτέθηκε ρατσιστικά στον αντίπαλο του, τότε δεν αποκλείεται η UEFA να τον αποβάλει από την διοργάνωση του Euro.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...