276
| INTIMEnews

Ερευνα για το «Βέλος» ζήτησε ο Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2023, 12:26
|INTIMEnews

Ερευνα για το «Βέλος» ζήτησε ο Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2023, 12:26

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων η 21η Νοεμβρίου και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας, πέρα από την καθιερωμένη Ημερήσια Διαταγή (εδώ), ζήτησε σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, να γίνει έρευνα για το λαβωμένο από την πρόσφατη κακοκαιρία, θρυλικό αντιτορπιλικό «Βέλος» που έμεινε επί ώρες απροστάτευτο από τα κύματα, να χτυπά στο κρηπίδωμα της Νέας Παραλίας, Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Οπως αναφέρεται, με αφορμή το ρήγμα που υπέστη το «Βέλος» (φωτογραφία πάνω)  στην πρύμνη του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού να διερευνηθεί το ζήτημα του τόπου ελλιμενισμού του αντιτορπιλικού-σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα και ενός από τα τελευταία τύπου Fletcher σε όλο τον κόσμο.

Ερώτημα πάντως παραμένει πώς και γιατί ακόμη (τρία 24ωρα μετά) δεν έχει υπάρξει καταλογισμός ευθυνών στους αρμόδιους για τον ελλιμενισμό του πλοίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του στο Μega, o Βέλης Παππάς, γιος του ιστορικού κυβερνήτη του «Βέλος», ναυάρχου Νικόλαου Παππά,  επέκρινε ην επιλογή να βρίσκεται τόσο καιρό το πλοίο σε έναν μη ασφαλή χώρο.

«Με το πρόσχημα να πάνε να το δούνε και άλλα λιμάνια, το πήγανε στη Θεσσαλονίκη. Θα έπρεπε να πάει για έναν χρόνο, τελικά έχει καθίσει πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο αυτό, το έχουν βάλει σε θέση η οποία δεν είναι προστατευμένη από τον καιρό», κατήγειλλε.

Επειτα από μεγάλη επιχείρηση το ιστορικό αντιτορπιλικό μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Εγινε απάντληση υδάτων, στεγανοποιήθηκε το μεγάλο ρήγμα και πλέον αναζητείται ασφαλέστερο μέρος για  την πραγματοποίηση των λοιπών εργασιών. Ανοικτό παρέμενε το ενδεχόμενο να επιστρέψει το πλοίο στο Κέντρο Ναυτικής Παράδοσης στο Παλαιό Φάληρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...