271
To άψυχο σώμα του οδηγού μεταφέρεται μακριά από το μοιραίο οχηματαγωγό | Δελτίο τύπου / POOL

Ελληνας οδηγός βρέθηκε νεκρός στο «Euroferry Olympia»

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2022, 16:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/2/2022, 19:44
To άψυχο σώμα του οδηγού μεταφέρεται μακριά από το μοιραίο οχηματαγωγό
|Δελτίο τύπου / POOL

Ελληνας οδηγός βρέθηκε νεκρός στο «Euroferry Olympia»

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2022, 16:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/2/2022, 19:44

Μια απανθρακωμένη σορός βρέθηκε από τους άνδρες της ΕΜΑΚ μέσα σε φορτηγό, στο πλοίο «Euroferry Olympia». Τα σωστικά συνεργεία που το μεσημέρι ανέβηκαν εκ νέου στο πλοίο, εντόπισαν τη σορό στην καμπίνα ενός φορτηγού.

Η σορός ανήκει σε 58χρονο Ελληνα, καθώς τον αναγνώρισαν οι οικείοι του.

Ετσι, στους 10 ανέρχονται πλέον οι αγνοούμενοι και οι έρευνές για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται.

Η μαρτυρία του λευκορώσου οδηγού που διασώθηκε νωρίτερα, ότι άκουγε φωνές όσο διάστημα ήταν στο γκαράζ του πλοίου, είχε αναπτερώσει τις ελπίδες για τον εντοπισμό κι άλλων επιζώντων.

Την αισιοδοξία του για τον εντοπισμό κάποιων από τους 11 αγνοουμένους (ανάμεσά τους και τρεις Ελληνες) είχε εκφράσει νωρίτερα και ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, πλωτάρχης Νίκος Αλεξίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλους και γι’ αυτό συνεχίζουμε την επιχείρηση», σημείωσε ο κ. Αλεξίου.

Στο μεταξύ ο λευκορώσος οδηγός νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους, στην Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, ο 21χρονος που βρισκόταν σε κατάσταση απόλυτου σοκ όταν εντοπίστηκε από τους διασώστες «φέρει μόνο ενδείξεις αφυδάτωσης, ενώ του γίνονται όλες οι εξετάσεις».

O 21χρονος Λευκορώσος κατά την αποβίβασή του στο λιμάνι της Κέρκυρας. Ο νεαρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο με σημάδια ελαφράς αφυδάτωσης (REUTERS/Adonis Skordilis)

Ο ίδιος είπε στους γιατρούς ότι πρέπει να υπάρχουν κι άλλοι επιζώντες στο «Euroferry Olympia». «Είπε ότι άκουγε και άλλες φωνές. Ελπίζουμε να υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι ζωντανοί και να είναι καλά στην υγεία τους», δήλωσε ο κ. Ρουμπάτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...