168
Ισραηλινοί στρατιώτες στα σύνορα με τη Γάζα | REUTERS/Amir Cohen

Επιχείρηση «περιορισμένης κλίμακας» του ισραηλινού στρατού μέσα στη Γάζα

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2023, 12:46
Ισραηλινοί στρατιώτες στα σύνορα με τη Γάζα
|REUTERS/Amir Cohen

Επιχείρηση «περιορισμένης κλίμακας» του ισραηλινού στρατού μέσα στη Γάζα

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2023, 12:46

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την διεξαγωγή περιορισμένης κλίμακας χερσαίων επιχειρήσεων κατά την διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς τη Δευτέρα μέσα στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο ενόπλους της Χαμάς και την εύρεση ομήρων.

Από την πλευρά της, η ένοπλη πτέρυγα της τρομοκρατικής παλαιστινιακής οργάνωσης, Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσε ότι μέλη της συγκρούστηκαν με ισραηλινή δύναμη που διείσδυσε στη Γάζα και επέστρεψαν στη βάση τους αφού «κατέστρεψαν» ισραηλινό στρατιωτικό εξοπλισμό.

Η τρομοκρατική οργάνωση ανέφερε ότι η διείσδυση από «ένοπλη δύναμη», όπως την χαρακτήρισε, σημειώθηκε ανατολικά της Χαν Γιουνίς στη νότια περιοχή της Γάζας.

«“Μαχητές” συγκρούστηκαν με τη δύναμη που διείσδυσε, καταστρέφοντας δύο μπουλντόζες και ένα τεθωρακισμένο και ανάγκασαν τη δύναμη να αποσυρθεί, πριν επιστρέψουν με ασφάλεια στη βάση τους», ανέφερε η ανακοίνωση.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την ισραηλινή πλευρά για την καταστροφή ισραηλινού εξοπλισμού ή οχημάτων.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν ως στόχο συγκεντρώσεις δυνάμεων της Χαμάς που στήνουν ενέδρες για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης ευρύτερης κλίμακας ισραηλινής εισβολής στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...