223
Aπό την εκτόξευση του Tayfun στη Ριζούντα | YouTube/CNN Turk

Επιτυχής δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου Tayfun από τους Τούρκους – «Με αυτούς χτυπάμε την Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2022, 12:55
Aπό την εκτόξευση του Tayfun στη Ριζούντα
|YouTube/CNN Turk

Επιτυχής δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου Tayfun από τους Τούρκους – «Με αυτούς χτυπάμε την Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2022, 12:55

Σε επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Tayfun από τη Ριζούντα προχώρησαν την Τρίτη οι Τούρκοι, με τα Μέσα της γείτονος και σχολιαστές στο Twitter να αναδεικνύουν ιδιαίτερα το βεληνεκές του νέου τουρκικού πυραύλου (άνω των 560 χλμ.).

Οπως ανέφεραν –ή, για την ακρίβεια, πανηγύρισαν– για την εν λόγω δοκιμή, ο Τayfun έπληξε με επιτυχία τον στόχο του 561 χιλιόμετρα μακριά, στα ανοικτά της Σινώπης, στη Μαύρη Θάλασσα, έπειτα από 458 δευτερόλεπτα.

Η εκτόξευση έγινε στις 06.60 (τοπική ώρα) το πρωί της Τρίτης από το αεροδρόμιο της Ριζούντας και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δοκιμής του βαλλιστικού πυραύλου που ανέπτυξε η Roketsan, ο Τayfun καταγράφηκε ως το τουρκικό πυραυλικό σύστημα με το μεγαλύτερο βεληνεκές, μετά τους Yildirim και BORA (μέχρι σήμερα, τα τουρκικά πυραυλικά συστήματα διακρίνονταν σε δύο κατηγορίες: στους βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς Yildirim και BORA και στους μεγάλου διαμετρήματος πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων Kasirga).

H ανακοίνωση της επιτυχούς δοκιμής είχε, όπως ήταν επόμενο, και ελληνοτουρκικό πρόσημο, με πολλούς πολεμοχαρείς και πολεμοκάπηλους να υπογραμμίζουν ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η παραγωγή των Τayfun, αφού «με αυτούς χτυπάμε “άνετα” την Ελλάδα», όπως έσπευσαν να σχολιάσουν (επισυνάπτοντας και τους σχετικούς χάρτες).

Κατά άλλους τούρκους σχολιαστές, οι Tayfun μπορούν να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος στα ελληνικά Rafale και τα βλήματα Μeteor και Scalp που διαθέτουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...