348
O Γιώργος Τσίπρας σχολιάζει στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Μega τη δήλωση Οικονόμου περί «σκιών» και «συναλλαγών» στην Επιτροπή Πόθεν Εσχες επί Αλέξη Τσίπρα | Mega

Επιτροπή Πόθεν Εσχες: «Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» ο Γιώργος Τσίπρας για το νέο «μπαρούτι» στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2024, 11:36
O Γιώργος Τσίπρας σχολιάζει στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Μega τη δήλωση Οικονόμου περί «σκιών» και «συναλλαγών» στην Επιτροπή Πόθεν Εσχες επί Αλέξη Τσίπρα
|Mega

Επιτροπή Πόθεν Εσχες: «Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» ο Γιώργος Τσίπρας για το νέο «μπαρούτι» στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2024, 11:36

Οι δηλώσεις του μέλους της Κεντρικης Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Οικονόμου, για τις «σκιές» και τις ύποπτες «συναλλαγές» στην Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής επί διακυβέρνησης Τσίπρα, «υποχρέωσαν» την Κουμουνδούρου σε ένα πρώτο «άδειασμα» από την εκπρόσωπο Βούλα Κεχαγιά, η ταραχή ωστόσο που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – παραμονές μάλιστα της κρίσιμης για τη νέα ηγεσία Κασσελάκη, εκλογικής αναμέτρηση της Κυριακής-  καλά κρατεί.

Ενδεικτική του κλίματος, ήταν άλλωστε η δήλωση του εξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού και νυν υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, για τις βαριές κατηγορίες που εκτόξευσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Action 24 ο κ. Οικονόμου κατά των πρώην «συντρόφων», Τασίας Χριστοδουλοπούλου και Γιώργου Βαρεμένου, για την προβληματική –ή ακόμη και «ύποπτη»– λειτουργία της Επιτροπής Πόθεν Εσχες στο θέμα του ελέγχου του «πόθεν έσχες» Μητσοτάκη.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Μega (δείτε το βίντεο κάτω), o κ. Τσίπρας «άδειασε» και αυτός –μετά την κυρία Κεχαγιά– τον Θανάση Οικονόμου για τον ισχυρισμό του ότι οι πρώην αντιπρόεδροι της Βουλής «τα πήραν» (ανεξαρτήτως με ποια μορφή) για να κάνουν τα «στραβά μάτια» στον έλεγχο της δήλωσης πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ.

Από την άλλη, όμως, άφησε και ένα «παραθυράκι» αμφισβήτησης της άρτιας λειτουργίας της Επιτροπής. Για «να μείνει» και κάτι…

«Αν έχει κάτι να πει κάτι συγκεκριμένο [ο κ. Οικονόμου], ας το πει. Γενικότητες και εικασίες δεν προσφέρουν κάτι», παρατήρησε, «παρότι –όπως έσπευσε να σημειώσει– έχει ξαναϋπάρξει συζήτηση για τους ελέγχους των δηλώσεων πόθεν έσχες.» «Τα περί συναλλαγών, όμως, είναι άλλου επιπέδου», συμπλήρωσε στο σχόλιό του ο Γιώργος Τσίπρας.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής μίλησε στη συνέχεια για  «ατυχή παρέμβαση για το παρελθόν», παρότι όπως είπε, ο ίδιος δεν ξέρει «αν έγινε σε όλες τις περιπτώσεις σωστή δουλειά με τα πόθεν έσχες…».

«Κατά καιρούς έχουν υπάρξει Επιτροπές που δεν έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους», θέλησε να επισημάνει, και ερωτηθείς  αν αυτό ισχύει για την επιτροπή Βαρεμένου, αρκέστηκε να πει:

«Δεν ξέρω αν έκανε σωστά τη δουλειά της για τα διάφορα πόθεν έσχες και όχι μόνο για τον κ. Μητσοτάκη. Ολα έγιναν σωστά επί Τσίπρα; Δεν έγιναν όλα σωστά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...