255
Ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επίθεση Ρουμελιώτη κατά Στουρνάρα – Ζητά να του δοθούν τα έγγραφα σε βάρος του

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2019, 15:01
Ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επίθεση Ρουμελιώτη κατά Στουρνάρα – Ζητά να του δοθούν τα έγγραφα σε βάρος του

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2019, 15:01

Την παράδοση όλων των εγγράφων βάσει των οποίων προσκαλείται σε ακρόαση τη Δευτέρα από την Τράπεζα της Ελλάδος, ζήτησε ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του , επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή επιστολή του στην ΤτΕ, με την οποία ζητά να του δοθούν τα έγγραφα που δικαιολογούν τους σε βάρος του κακόβουλους και συκοφαντικούς -σύμφωνα με την πλευρά Ρουμελιώτη- χαρακτηρισμούς, όπως ότι λειτουργεί ως εκτελεστικός πρόεδρος και επίσης ότι έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η παράδοση των εγγράφων είναι αναγκαία, ώστε να μπορέσει να ανατρέψει τους παραπάνω ισχυρισμούς, υποστηρίζει ο κ. Ρουμελιώτης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σε διαφορετική περίπτωση προτίθεται να καταγγείλει δημοσίως τις παραλείψεις αυτές εκ μέρους της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του, επισημαίνεται από το περιβάλλον του.

Ο κ. Ρουμελιώτης σημειώνει επίσης ότι η φήμη και η εμπειρία του έχουν κριθεί πολλές φορές στο παρελθόν, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται στο παρελθόν είχε φτάσει στο αξίωμα του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Επιπροσθέτως, διαμηνύουν συνεργάτες του, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμαυρώσει το παρελθόν του με κατασκευασμένες κατηγορίες. Οι ίδιοι προσθέτουν ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Ρουμελιώτης πρωτοστάτησε προκειμένου να γίνει έλεγχος στις νέες χρηματοδοτήσεις του Ομίλου Καλογρίτσα, οι οποίες είχαν εγκριθεί από ανώτατα εκτελεστικά στελέχη της Τράπεζας. Επίσης, όταν απαίτησε να επιστραφούν τα κόκκινα δάνεια πολιτικών κομμάτων στην Attica Bank από Fund του εξωτερικού, ενέργεια που επίσης είχαν εγκρίνει τα ίδια εκτελεστικά στελέχη.

Τι απαντά η ΤτΕ

«Η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά», τονίζουν πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...