250
Το περιπολικό του Α.Τ. Χαλανδριου μετά τη «δέσμευσή» του από τους Ρομά στη Σαρανταπόρου | ΕΡΤ

Επίθεση Ρομά σε αστυνομικούς στο Χαλάνδρι – τους πήραν μέχρι και το περιπολικό

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2024, 16:28
Το περιπολικό του Α.Τ. Χαλανδριου μετά τη «δέσμευσή» του από τους Ρομά στη Σαρανταπόρου
|ΕΡΤ

Επίθεση Ρομά σε αστυνομικούς στο Χαλάνδρι – τους πήραν μέχρι και το περιπολικό

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2024, 16:28

Σε μία ακόμη επεισοδιακή νύχτα στον καταυλισμό Ρομά στην οδό Σαρανταπόρου στο Χαλάνδρι, αστυνομικοί το τοπικού αστυνομικού τμήματος δέχθηκαν επίθεση με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα από άτομα που διαβιούν στον καταυλισμό, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν το ίδιο τους το περιπολικό!

Το περιπολικό ανακτήθηκε τελικά έπειτα από νέα επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Ομάδας ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι για το επεισόδιο έγιναν μόλις τρεις συλλήψεις, αλλά και οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έπειτα από σήμα για διατάραξη που ελήφθη από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ, περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίου έφτασε έξω από τον καταυλισμό Ρομά στην οδό Σαρανταπόρου.

Εκεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το περιπολικό δέχθηκε επίθεση με πέτρες και ξύλα από άτομα του καταυλισμού.

Οι δύο αστυνομικοί εγκλωβίστηκαν στο σημείο και δεν μπορούσαν να απεμπλακούν, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το περιπολικό.

Ο οδηγός και ο συνοδηγός, λαμβάνοντας μέτρα κάλυψης και αυτοπροστασίας, κινήθηκαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης ζήτησε ενισχύσεις και επιτόπου έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής και των ΟΠΚΕ. Εντόπισαν τους συναδέλφους τους και κατάφεραν και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Στη συνέχεια ο επόπτης της ΔΙΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής, συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών της ΟΠΚΕ, προσέγγισε το ακινητοποιημένο περιπολικό, το έθεσε σε λειτουργία και το απομάκρυνε από το σημείο.

Κατά την ίδια πάντα πηγή, ο αστυνομικός  τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, ενώ και στο περιπολικό προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Στη δημοσιότητα δοθηκε βίντεο-ντοκουμέντο από την επιχείρηση ανάκτησης του περιπολικού στον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...