176
Eνα από τα φουσκωτά της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρουπόλεως | Youtube

Επίθεση με χαντζάρες (!) κατήγγειλαν λιμενικοί στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 11:32
Eνα από τα φουσκωτά της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρουπόλεως
|Youtube

Επίθεση με χαντζάρες (!) κατήγγειλαν λιμενικοί στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 11:32

Επίθεση διακινητών, που μετέφεραν τουλάχιστον 30 παράνομους μετανάστες στο ελληνικό έδαφος, δέχθηκε τα ξημερώματα πλήρωμα πλωτού του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή των εκβολών του ποταμού Εβρου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες λιμενικών που επικαλείται το Evros-news.gr (σχετική ανακοίνωση δεν υπάρχει, προς το παρόν τουλάχιστον, από το Λιμενικό Σώμα), τις πρώτες πρωινές ώρες, σκάφος (φουσκωτό) του Λιμενικού Αλεξανδρούπολης περιπολούσε στη θαλάσσια περιοχή στο ύψος του Δέλτα του Εβρου, στις εκβολές του ποταμού στο Θρακικό Πέλαγος.

Κατά τη διάρκεια της περιπολίας, οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν φουσκωτή βάρκα να μεταφέρει πάνω από 30 μετανάστες.

Με βάση την πάγια τακτική έκαναν αναγνώριση και προσπάθησαν να συλλάβουν τους διακινητές. Εκείνοι όμως αντέδρασαν, βγάζοντας και κραδαίνοντας δύο τεράστια σπαθιά (χαντζάρες).

Σύμφωνα με την περιγραφή των λιμενικών, οι δουλέμποροι προσπάθησαν να επιτεθούν και να σκίσουν το φουσκωτό του Λιμενικού, κάτι όμως που απετράπη από το πλήρωμά του.

Τότε οι δουλέμποροι βρήκαν την ευκαιρία να διαφύγουν προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αποβιβάσουν κάποιον από τους αλλοδαπούς που μετέφεραν.

Το σκάφος του Λιμενικού επέστρεψε χωρίς προβλήματα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου και έγινε ενημέρωση για το περιστατικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...