237
|

Διαψεύδει η Παλαιστινιακή Αρχή ότι δέχθηκε ένοπλη επίθεση o Αμπάς

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2023, 16:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/11/2023 18:05

Διαψεύδει η Παλαιστινιακή Αρχή ότι δέχθηκε ένοπλη επίθεση o Αμπάς

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2023, 16:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/11/2023 18:05

Η Παλαιστινιακή Αρχή διέψευσε το απόγευμα της Τρίτης με ανακοίνωσή της τις αναφορές περί απόπειρας δολοφονίας κατά του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Ισραηλινά ΜΜΕ, επικαλούμενα παλαιστίνιους αξιωματούχους, είχαν ήδη αμφισβητήσει το γεγονός, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι σχετικές αναφορές μεταδόθηκαν κυρίως από τουρκικά δίκτυα.

Νωρίτερα, μεγάλα ΜΜΕ της γείονος είχαν πράγματι κάνει λόγο για επίθεση με πυροβολισμούς από ενόπλους κατά της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Οχθη.

Υποστηριζόταν, μάλιστα, πως βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα κατέγραψε τη στιγμή που τα μέλη της οργάνωσης «Παιδιά του Abu Jandel» -που φέρονταν και να ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση- άνοιξαν πυρ κατά της συνοδείας του Αμπάς.

Τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν, επίσης, ότι η παραπάνω οργάνωση είχε δώσει διορία 24 ωρών στον Αμπάς, ούτως ώστε να λάβει μέτρα στη Γάζα και να δράσει κατά του Ισραήλ.

Η Hurrieyet έγραψε ότι «η ομάδα “Παιδιά του Abu Jandel” εξέδωσε χθες γραπτή δήλωση, δίνοντας στον Μαχμούντ Αμπάς τελεσίγραφο 24 ωρών για να αναλάβει δράση στη Γάζα και να λάβει μέτρα κατά του Ισραήλ. Σε γραπτή δήλωση που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητήθηκε από τον Αμπάς να κάνει μια σαφή δήλωση με την οποία να απορρίπτει τις δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μπλίνκεν», τον οποίο είχε συναντήσει στη Ραμάλα την Κυριακή.

Το CNN Turk, αναφερόμενο επίσης στην «αυτοκινητοπομπή του παλαιστίνιου προέδρου που δέχθηκε πυρά», προσέθεσε πως τουλάχιστον ένας άνδρας της φρουράς του Μαχμούντ Αμπάς τραυματίστηκε στη διάρκεια του περιστατικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...