306
Η εικόνα έξω από την οικία της Ιωάννας Κλάπα το πρωί της Πέμπτης | ΙΝΤΙΜΕnews

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου – τραυματίστηκε αστυνομικός

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 06:29
Η εικόνα έξω από την οικία της Ιωάννας Κλάπα το πρωί της Πέμπτης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου – τραυματίστηκε αστυνομικός

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 06:29

Καταδρομική επίθεση με μολότοφ από ομάδα περίπου δέκα ατόμων σημειώθηκε λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, στου Παπάγου.

Από τη μολότοφ χτυπήθηκε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ που βρισκόταν -ως φρουρά- έξω από την οικία της κυρίας Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι, το πρόσωπο και τον θώρακα ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Το περιπολικό υπέστη φθορές από τη φωτιά που προκλήθηκε. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες με δυο οχήματα.

Για την επίθεση στην οικία της Προέδρου του Αρείου Πάγου, που έρχεται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η ηγεσία του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχει πυκνώσει τις παρεμβάσεις της σε μία σειρά από δικαστικές υποθέσεις, δεν έγιναν προσαγωγές.

Προκαλεί δε προβληματισμό για το ποιοι γνώριζαν ή/και παρακολουθούσαν το σημείο όπου βρίσκεται το σπίτι της Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, ώστε να οργανώσουν και να εκτελέσουν την εν λόγω επίθεση.

Ερωτήματα προκύπτουν και για τον βαθμό ετοιμότητας των αστυνομικών σε έναν φυλασσόμενο σημείο όπως η κατοικία της Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

«Η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται»

Την επίθεση καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι  η  Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός», αναφέρει στη σχετική του δήλωση ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να υπογραμμίσει:

«Η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται.

»Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών.

»Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...