273
Ο γιος του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τζούνιορ, σε προεκλογική εκδήλωση στην Αριζόνα | REUTERS/Edgard Garrido

Επίθεση κατά των Ρεπουμπλικανών από τους γιους του Τραμπ με το βλέμμα στο 2024

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 15:28
Ο γιος του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τζούνιορ, σε προεκλογική εκδήλωση στην Αριζόνα
|REUTERS/Edgard Garrido

Επίθεση κατά των Ρεπουμπλικανών από τους γιους του Τραμπ με το βλέμμα στο 2024

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 15:28

Τη σκυτάλη των επιθέσεων μετά τη διαφαινόμενη ήττα στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου πήραν οι γιοι του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι έστρεψαν τα πυρά τους κατά των Ρεπουμπλικανών, επειδή, όπως ισχυρίζονται, δεν στάθηκαν αρκετά στο πλευρό του προέδρου.

Το κόμμα ήταν αδύναμο, ισχυρίζεται ο μεγαλύτερος γιος του Τραμπ, ο Ντόναλντ Τζούνιορ, ενώ ο αδελφός του Ερικ υπερθεμάτισε (έστω και ελαφρώς ανορθόγραφα στα αγγλικά): «Οι ψηφοφόροι μας δεν θα ξεχάσουν ποτέ αν φανείτε πρόβατα».

Είναι μια σαφής ένδειξη του ρήγματος ανάμεσα στον Τραμπ και το επίσημο κόμμα, σημειώνει το BBC.

Αλλά και μια έμμεση υπενθύμιση, από την πλευρά του Ντόναλντ Τζ., ότι τρέφει και ο ίδιος προεδρικές φιλοδοξίες για το 2024. «Η αδράνεια από σχεδόν όλους του “δελφίνους” του 2024 είναι εκπληκτική», έγραψε ο Ντον στο Twitter, κατηγορώντας τους ότι δειλιάζουν μπροστά «στον όχλο των ΜΜΕ».

Ο έμμεσος στόχος ήταν η πρώην αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι (που πιθανολογείται ότι έχει προεδρικές φιλοδοξίες), με την οποία τα έβαλε και άλλος ένας βουλευτής και θερμός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ. «Κάποιοι παλεύουν για τον Τραμπ και η Χέιλι τού εκφωνεί τον επικήδειο. Θλιβερό!», έγραψε  στο Twitter.

Εν τω μεταξύ, σημαίνοντα στελέχη του κόμματος έχουν επικρίνει τον Τραμπ για τη στάση του μετά τις εκλογές. Ο γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ, από τη Γιούτα, και ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Λάρι Χίγκαν, προειδοποίησαν κατά της υπονόμευσης της δημοκρατικής διαδικασίας.

Από την εξέλιξη, όμως, της διαμάχης ανάμεσα στο κατεστημένο του κόμματος και τον Τραμπ (ή μάλλον τους Τραμπ), προσθέτει το βρετανικό δίκτυο, θα διαφανεί και η κατεύθυνση που θα πάρει το κόμμα ενόψει των εκλογών του 2024, έστω και αν ακόμη δεν είχε κλείσει καλά καλά η κάλπη του 2020.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...