472
|

Επίθεση Φώφης Γεννηματά σε ΝΔ: «Ενας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ ξεπροβάλλει»

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2021, 15:34

Επίθεση Φώφης Γεννηματά σε ΝΔ: «Ενας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ ξεπροβάλλει»

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2021, 15:34

Να παρουσιάσει τον Αλέξη Τσίπρα ως έναν βολικό αντίπαλο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιχείρησε στην ομιλία της στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία μάλιστα δεν δίστασε να κάνει λόγο για «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ» αναφερόμενη στην κυβέρνηση της ΝΔ.

«Ο κ. Πρωθυπουργός επέλεξε για άλλη μια φορά το πινγκ πονγκ με τον κ. Τσίπρα, διότι αυτού του είδους η αντιπαράθεση τον βολεύει. Και αναρωτιόμουν, πάνω που τους άκουγα, τι σχέση μπορεί να έχει με τα όνειρα και τις αγωνίες της νέας γενιάς αυτή η προσπάθεια συμψηφισμού των λαθών και του τραμπουκισμού των παρατάξεων και των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Σας απαντώ εγώ, απολύτως καμία. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερο, μοιάζουν. Μοιάζουν πάρα πολύ η Νέα Δημοκρατία με το ΣΥΡΙΖΑ. Και φαίνεται πως ξεπροβάλλει πλέον ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν είναι αυτό που χρειάζεται ο τόπος κάτω από αυτές τις συνθήκες», τόνισε στην αρχή της ομιλίας της η κυρία Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για αυταρχισμό που «ενδυναμώνει και συντηρεί την ανασφάλεια και τον θυμό».

«Βρήκε βέβαια σωσίβιο για άλλη μια φορά στον κ. Τσίπρα, με τις προκλητικές και ανεύθυνες δηλώσεις του για το ρίσκο από τις πορείες», σχολίασε με νόημα, για να προσθέσει λίγο αργότερα: «Ενας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ ξεπροβάλλει».

Ως προς το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, η κυρία Γεννηματά προειδοποίησε ότι το μέτρο της αστυνομίας στα πανεπιστήμια θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

«Ας φανταστούμε μια εικόνα από το μέλλον: Ενας ουσιαστικά ανεκπαίδευτος ειδικός φρουρός που περιπολεί μέσα στο Πανεπιστήμιο με “αστυνομική ράβδο” και χειροπέδες (σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας), χάνει την ψυχραιμία του από μια λεκτική πρόκληση κάποιων ακραίων φοιτητών και σηκώνει το γκλοπ του να κτυπήσει. Το τι θα επακολουθήσει μπορεί ο καθένας από εμάς εύκολα να σκεφτεί. Αυτό θέλει η κυβέρνηση; Αυτό επιδιώκει με το νομοθέτημα της;», διερωτήθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, η οποία παρέπεμψε και στην, κατά την άποψή της, αποτυχία του νόμου για το άσυλο.

«Ετσι έκαναν και με τον νόμο για το άσυλο, αρνούμενοι κάθε συνεννόηση, παρά τις προσπάθειές μας. Εκαναν μια τρύπα στο νερό. Το νόμο δεν τον εφάρμοσαν οι ίδιοι στη συνέχεια», παρατήρησε.

Επίσης κατηγόρησε ότι «με σκοπιμότητα η κυβέρνηση φρόντισε η δημόσια συζήτηση να επικεντρωθεί στη “φύλαξη” των πανεπιστημίων», το οποίο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε «σοβαρό ζήτημα, αλλά όχι το μόνο».

«Η ΝΔ δεν έχει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων, γιατί δεν πιστεύει σε αυτά. Γι’ αυτό περιορίζεται σε επικοινωνιακή διαχείριση των θεμάτων, στη βάση εισαγωγής, στους αιώνιους φοιτητές και στο ζήτημα της ανομίας. Τίποτα καινούργιο. Τι μας φέρνει σήμερα η κυβέρνηση να συζητήσουμε με το νομοσχέδιο της; Τα ίδια με το 2007. Όλα θα λυθούν με την βάση εισαγωγής και τα μέτρα για τους αιώνιους φοιτητές. Και πάλι το “κάρο μπροστά από το άλογο”. Και πάλι εμμονή σε παρεμβάσεις τιμωρητικού χαρακτήρα, χωρίς όραμα και στρατηγική για το μέλλον», σχολίασε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...