1152
|

Επίθεση Αδωνι σε Ανδρουλάκη και ΚΙΝΑΛ: Οταν εξισώνετε εμένα με τον Πολάκη, προδίδετε τον Βαγγέλη Βενιζέλο

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2022, 13:55

Επίθεση Αδωνι σε Ανδρουλάκη και ΚΙΝΑΛ: Οταν εξισώνετε εμένα με τον Πολάκη, προδίδετε τον Βαγγέλη Βενιζέλο

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2022, 13:55

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Αδωνις Γεωργιαδης στο Κίνημα Αλλαγής και τον πρόεδρό του, Νίκο Ανδρουλάκη, για τη στάση ίσων αποστάσεων που –όπως κατήγγειλε και η Νέα Δημοκρατία– τηρεί η Χαριλάου Τρικούπη στην εν εξελίξει αντιπαράθεσή του με τον Παύλο Πολάκη, ήταν το σημείο που ξεχώρισε από την ομιλία του την Τρίτη στη Βουλή.

Ο κ. Γεωργιάδης πήρε τον λόγο αμέσως μετά τον Παύλο Πολάκη και αφού μίλησε για τη δικαστική του δικαίωση στην υπόθεση της Νovartis και την αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για τα ομοφοβικά -όπως υπογράμμισε- σχόλια για «τσίγκινα σωβρακάκια» που χρησιμοποίησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο πρόσφατο επεισόδιο στο εντευκτήριο της Βουλής, επιτέθηκε με οξύτητα στο Κίνημα Αλλαγής. «Οταν κύριοι του ΚΙΝΑΛ εξισώνετε εμένα με τον Πολάκη, προδίδετε τον Βαγγέλη Βενιζέλο», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του, πριν δώσει «ραντεβού» με τον Παυλο Πολάκη στα δικαστήρια κατά την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε σε βάρος του!

«Είναι μια στιγμή που πρέπει όλοι να δείξουμε μια σοβαρότητα. Ευχαριστώ για την αναφορά στο αίτημά μου χθες, που έχει καταγραφεί στο βίντεο, να μην διακοπεί η ομιλία του κ. Πολάκη. Η άποψή μου στα 15 χρόνια που είμαι στη Βουλή, είναι ότι πρόκειται για χώρο διαλόγου και συγκρούσεων. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτα από όσα αναφέρει ο κ. Πολάκης. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.

»Όμως, να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Η πράξη αρχειοθέτησης που ζήτησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και η δικαιοσύνη δεν τη δίνει παρά μόνο στον κάθε ενδιαφερόμενο και αν γινόταν κατάθεση εγγράφων από δικαστή στη Βουλή, θα ήταν παράνομο», ξεκίνησε την παρέμβασή του ο κ. Γεωργιάδης και σε μία κίνηση-πρόκληση προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν ζητήσει με αίτημά τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, την κατάθεση της πράξης αρχειοθέτησης της δικογραφίας που τον αφορούσε για την υπόθεση Νovartis, ανακοίνωσε στο Σώμα ότι την καταθέτει ο ίδιος!

«Καταθέτω λοιπόν το σύνολο της πράξης, γιατί δήθεν είχα να κρύψω κάτι. Αυτή η πράξη αρχειοθετήσεως είναι ύμνος στην πολιτική μου θητεία. Διότι δεν αρχειοθετεί λόγω παραγραφής, αλλά καταλήγει πως όχι μόνο δεν έχω βοηθήσει τη Novartis, αλλά την έχω βλάψει», ανέφερε ο υπουργός υπό το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

«Αθώος ήμουν από την αρχή, αθώος στην Ελλάδα και σε κάθε κράτος του δυτικού κόσμου κ. Ραγκούση, είναι ο κάθε συμπολίτης μας μέχρι να καταδικαστεί σε δικαστήριο. Εμένα επί πέντε χρόνια με ήλεγξε εισαγγελέας Διαφθοράς και οικονομικός εισαγγελέας και δεν βρήκαν ούτε αποχρώσεις ενδείξεις για να κατηγορηθώ», υπογράμμισε ο Αδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να κάνω μαθήματα δικονομίας στον κ. Πολάκη; Είστε αρκετοί δικηγόροι στην αίθουσα, να του τα εξηγήσετε. Απευθύνομαι στην ανθρωπιά σας, αφού δεν έχετε θεσμικότητα, τι πρέπει να κάνω για να σταματήσετε να λέτε για τη Novartis; Να πάω στο Βατικανό;», διερωτήθηκε ειρωνικά για να συμπληρώσει: « Πέντε χρόνια έλεγχος από τη δικαιοσύνη και δεν βρέθηκε τίποτα. Τι άλλο θέλετε να κάνω για να σταματήσετε; Τι θέλουν πια; Ας κάνουν ειδικό δικαστήριο με πρόεδρο Πολάκη και εισαγγελέα Βαξεβάνη! Εσείς κ. Ραγκούση αρνείστε να πείτε συγγνώμη και με αποκαλείτε κλέφτη».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και στις κατηγορίες που δέχθηκε για την καταγραφή του σόου Πολάκη το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, με το κινητό του τηλέφωνο και την δημοσίευση του βίντεο από ειδησεογραφικά sites.

«Αναφορικά με το βίντεο χθες. Το τράβηξα και το έστειλα σε φίλους μου. Δεν ξέρω ποιος το έδωσε στα site», ισχυρίστηκε. Την ίδια ώρα, σημείωσε, ο κ. Πολάκης ανέβαζε μόνος του φωτογραφίες και τις ανέβαζε στο Facebook.

«Δεν ήξερα ότι τον θέλατε μόνο ανφάς και όχι προφίλ», συμπλήρωσε στον ίδιο ειρωνικό τόνο.

«Ετσι κι αλλιώς είχε διακοπεί η συνεδρίαση και δεν υπάρχει παράβαση. Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι δεν είχε ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ το σθένος να τον ψέξει για το ομοφοβικό σχόλιο για το “τσίγκινο σωβρακάκι”. Εσείς που κόπτεστε για τα δικαιώματα ομοφυλοφίλων, τα gay pride κλπ., ούτε αυτό δεν καταδικάσατε! Τόσο υποχείριά του είστε», σχολίασε σε δηκτικό ύφος ο Αδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για να εξαπολύσει στη συνέχεια σφοδρή επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής.

«Βαγγέλη Βενιζέλο μας αδίκησες, αλλά δυστυχώς σε αδίκησε το ίδιο σου το κόμμα»

«Δεν ντρέπεστε στο ΚΙΝΑΛ να εξισώνετε εμένα με τον κ. Πολάκη; Δεν ντρέπεστε; Να μην γελάτε καθόλου. Ακούστε κ. συνάδελφοι για την ιστορική αλήθεια και για την κατάντια του ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Βενιζέλος έκανε μια ανάρτηση για τον πρωθυπουργό. Είπε κακώς που δεν μίλησε για τα πολιτικά πρόσωπα για τη Novartis. Αντιλαμβάνομαι την οργή του. Ο κ. Βενιζέλος είναι ένας από τους 10 που τσουβάλιασε ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση Ρασπούτιν για να κερδίσει εκλογές. Ο κ. Πρωθυπουργός, όμως, μίλησε ως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Ανδρουλάκης πού είναι για τη Novartis; Ούτε μια δήλωση. Αγαπητέ Βαγγέλη Βενιζέλο απευθύνομαι σε εσένα και σου λέω ότι μας αδίκησες, αλλά δυστυχώς σε αδίκησε το ίδιο σου το κόμμα. Όταν κύριοι του ΚΙΝΑΛ εξισώνετε εμένα με τον Πολάκη, προδίδετε τον Βαγγέλη Βενιζέλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και με αφορμή το επεισόδιο που είχε με τον Παύλο Πολάκη το βράδυ της ψήφισης της πρότασης δυσπιστίας, ο κ. Γεωργιάδης περιέγραψε απευθυνόμενος πάντα στους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής:

«Εγώ καθόμουν στο εντευκτήριο, έπινα καφέ και ήρθε με εξύβρισε και του είπα ότι θα τα πούμε στα δικαστήρια. Είμαστε το ίδιο; Χθες με εξύβριζε για πόση ώρα και εγώ δεν αντέδρασα. Είμαστε το ίδιο; Και κάνετε αυτή την κατάπτυστη δήλωση; Ντροπή!».

Κλείνοντας, ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε: «Ο κ. Τζανακόπουλος που φώναζε χθες γιατί δεν δίνω την πράξη αρχειοθέτησης, είναι αυτός που είχε πάει ένα βράδυ πριν στην κ. Τουλουπάκη για να πάρει τον φάκελο. Κανένας υπουργός της μεταπολίτευσης δεν έχει ελεγχθεί στο βάθος που έλεγξαν εμένα. Επτά εισαγγελείς. Λυπούμαι που δεν είμαι ένοχος για τον «εισαγγελέα» Πολάκη. Καμιά φορά θα μας βγάλετε τρελούς σε αυτή την αίθουσα».

«Εχετε σκοπό κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ να δίνετε εντολές στη Δικαιοσύνη τι θα κάνει; Και έρχεστε εδώ να μας πείτε για κράτος Δικαίου;

»Κακώς έχασα την ψυχραιμία μου, γιατί αυτή η αίθουσα είναι ναός της Δημοκρατίας. Αυτή η αίθουσα έχει κανόνες. Το αν καλώς ή κακώς ο κ. Αθανασίου εφάρμοσε τον Κανονισμό, είναι θέμα συζήτησης. Το αν ο κύριος Πολάκης καλώς ή κακώς έκανε κατάληψη στο βήμα, δεν είναι θέμα συζήτησης».

Αντί κατακλείδας, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε γνωστό ότι δεν θα απάντησει ποτέ ξανά στον Παύλο Πολάκη. «Με τον κ. Πολάκη δεν πρόκειται να συζητήσω τίποτα. Η μόνη συζήτηση θα γίνει στο δικαστήριο, στην αγωγή που του καταθέτω», ανακοίνωσε. «Θα έρθει εκεί να τα πει όλα και να εξηγήσει γιατί ο οικονομικός εισαγγελέας που με απήλλαξε, έκανε κάτι παράνομο. Του εύχομαι καλή τύχη», κατέληξε στην παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Παύλος Πολάκης

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, προκειμένου όπως είπε, «να εξηγήσει τα όσα είπε και έκανε χθες βράδυ από το βήμα της Ολομέλειας».

Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να αποφασίσει για τις ενδεχόμενες πειθαρχικές ποινές που θα επιβληθούν στον κ. Πολάκη, για παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...