298
Εικόνα από την Ομάδα Κρούσης του αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου, USS Eisenhower, Dwight D. Eisenhower Carrier Strike Group (IKECSG), με το αντιτορπιλικό USS Stethem (DDG 63) και τη γαλλική φρεγάτα Languedoc (D 653) να το συνοδεύουν στο Στενό του Ορμούζ | REUTERS

Eπιτέθηκαν οι Χούθι στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ»;

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2024, 15:26
Εικόνα από την Ομάδα Κρούσης του αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου, USS Eisenhower, Dwight D. Eisenhower Carrier Strike Group (IKECSG), με το αντιτορπιλικό USS Stethem (DDG 63) και τη γαλλική φρεγάτα Languedoc (D 653) να το συνοδεύουν στο Στενό του Ορμούζ
|REUTERS

Eπιτέθηκαν οι Χούθι στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ»;

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2024, 15:26

Πυραυλική επίθεση κατά του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ» (USS Eisenhower) που πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα, ισχυρίζονται ότι εκτέλεσαν οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούθι στην Υεμένη.

Σύμφωνα με όσα είπε σε τηλεοπτική του δήλωση ο εκπρόσωπος τους, Γιάχια Σαρέ, η πυραυλική επίθεση στο USS Eisenhower  (με πυραύλους Κρουζ) ήρθε ως απάντηση στα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα στην Υεμένη.

Στη δήλωσή του μάλιστα, έκανε λόγο για «ακριβές και άμεσο χτύπημα» κατά του αμερικανικού αεροπλανοφόρου.

Την Πεμπτη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Χούθι, σε συνολικά έξι πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας κατά στόχων στο έδαφος της Υεμένης, σκοτώθηκαν 16 άτομα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 40 – ανάμεσά τους, όπως υποστήριξε, και άμαχοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...