184
| INTIMEnews

Επιτέλους εισαγγελέας για ιερέα στη Θεσσαλονίκη που κάνει κατήχηση κατά του εμβολίου

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 15:40
|INTIMEnews

Επιτέλους εισαγγελέας για ιερέα στη Θεσσαλονίκη που κάνει κατήχηση κατά του εμβολίου

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 15:40

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν -έστω και καθυστερημένα- οι καταγγελίες για ιερέα που λειτουργεί σε οικισμό έξω από τη Θεσσαλονίκη και επιδίδεται σχεδόν καθημερινά σε κηρύγμα κατά του εμβολίου της COVID-19 και των μέτρων για τον κορονοϊό, με πρώτο αυτό της χρήσης μάσκας.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, ο εν λόγω αντιεμβολιαστής ιερέας αρνείται να συμμορφωθεί στα μέτρα προστασίας από τον ιό, κάνει κατήχηση κατά του εμβολίου, ενώ προβαίνει σε διακρίσεις σε βάρος όσων πιστών έχουν εμβολιαστεί.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται σε βάρος του ιερέα το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

Εισαγγελική παρέμβαση υπήρξε και για φορέα που διαφημίζει στο Διαδίκτυο ότι κάνει rapid test (σε τρεις, μάλιστα, περιοχές της Θεσσαλονίκης, χωρίς σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο (ΙΣΘ), να έχει σχετική άδεια.

Συγκεκριμένα, έπειτα από κατεπείγουσα αναφορά του ΙΣΘ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα λειτουργίας του συγκεκριμένου φορέα.

Το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Αστυνομία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...