205
| Nikos Libertas / SOOC

Συνελήφθη και επιστρέφει στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2024, 10:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/06/2024, 14:10
|Nikos Libertas / SOOC

Συνελήφθη και επιστρέφει στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2024, 10:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/06/2024, 14:10

Ενας μήνας. Τόσο διάστημα πέρασε από την 2α Μαΐου, όταν μάθαμε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας είχε κάνει δεκτή την αίτηση του διαβόητου Νίκου Μιχαλολιάκου, του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, για υφ’ όρων απόλυση από τη φυλακή. Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών της Λαμίας ανέτρεψε την απόφαση προσωρινής αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου και έτσι αποφασίστηκε η συνέχιση της κράτησης του: ο 66χρονος νεοναζιστής εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης ως πρωταγωνιστής, διευθυντής και αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ.

Οι εφέτες που έκριναν την υπόθεση, υιοθετώντας πλήρως την εισαγγελική πρόταση του εισαγγελέα εφετών, αποφάσισαν ότι ο Μιχαλολιάκος παραμένει, παρά τη δίκη και τη βαριά καταδίκη του, αμετανόητος, καθώς με σειρά αρθρογραφιών που ελήφθησαν υπόψη συνεχίζει να υμνεί και να τάσσεται υπέρ των ναζιστικών πρακτικών που εφάρμοσε ο σκληρός πυρήνας του κόμματός του, φθάνοντας στη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τον Σεπτέμβριο του 2013, και σειρά άλλων εγκληματικών δράσεων.

Η στάση Μιχαλολιάκου υπέρ των ναζιστικών πρακτικών της Χρυσής Αυγής, για την οποία καταδικάστηκε τόσο ο ίδιος σε πολυετή κάθειρξη, όσο και πολλά ηγετικά πολιτικά στελέχη του κόμματος, επικρίνεται τόσο στο βούλευμα, όπως και στην εισαγγελική πρόταση και μάλιστα με δριμύτητα.

Ο Μιχαλολιάκος συνελήφθη, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο σπίτι του στην Πεύκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...