215
Το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» στη Μεσόγειο, τον Μάρτιο του 2019 | REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Επιστρέφει εσπευσμένα στη Γαλλία το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» με 40 κρούσματα κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2020, 10:35
Το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» στη Μεσόγειο, τον Μάρτιο του 2019
|REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Επιστρέφει εσπευσμένα στη Γαλλία το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» με 40 κρούσματα κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2020, 10:35

Στη ναυτική βάση της Τουλόν, στη νότια Γαλλία, επιστρέφει εσπευσμένα το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», καθώς 40 ναύτες φέρουν «συμβατά με τον κορονοϊό συμπτώματα» και αποτελούν αντικείμενο «αυξημένης ιατρικής παρακολούθησης».

Μία ομάδα εντοπισμού που διαθέτει τεστ κατευθύνεται στο αεροπλανοφόρο προκειμένου να ερευνήσει τα περιστατικά που εμφανίστηκαν και να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού πάνω στο σκάφος», ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Αμυνας, διευκρινίζοντας πως το πλοίο, που βρίσκεται τώρα στον Ατλαντικό, πλέει προς τη Μεσόγειο για να επιστρέψει στην Τουλόν πριν από την αρχικά προβλεπόμενη ημερομηνία της 23ης Απριλίου.

Τον Φεβρουάριο, το αεροπλανοφόρο έπλεε στην ανατολική Μεσόγειο, σε συνεργασία της γαλλικής με την ελληνική κυβέρνηση, και κινήθηκε και εντός της κυπριακής ΑΟΖ, σε μία κίνηση αποδοκιμασίας της τουρκικής δραστηριότητας στην περιοχή.

«Οι ναύτες που παρουσιάζουν συμπτώματα έχουν τεθεί σε απομόνωση για λόγους προφύλαξης του υπόλοιπου πληρώματος. Καμία επιδείνωση δεν έχει διαπιστωθεί σε αυτούς τους ασθενείς», ανέφερε το υπουργείο.

Το αεροπλανοφόρο διαθέτει ιατρική ομάδα που περιλαμβάνει περίπου 20 επαγγελματίες υγείας (γιατρούς, νοσηλευτές, χειρουργούς). Διαθέτει επίσης αίθουσα νοσοκομειακής περίθαλψης με περίπου 12 κρεβάτια, αναπνευστήρες, scanner, «καθώς και έναν χώρο περιορισμού περίπου 100 θέσεων».

Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση που δημοσιοποίησε το Σάββατο η γαλλίδα υπουργός Αμυνας Φλοράνς Παρλί, έχουν εμφανιστεί περίπου 600 κρούσματα στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...