330
Παραμένει στη Βουλή, αποχωρεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος | INTIMEnews

Επιστολή Τσακαλώτου σε Τασούλα: Αποχωρώ από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – δεν παραδίδω την έδρα

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2023, 12:32
Παραμένει στη Βουλή, αποχωρεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
|INTIMEnews

Επιστολή Τσακαλώτου σε Τασούλα: Αποχωρώ από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – δεν παραδίδω την έδρα

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2023, 12:32

Με ρήση από  ένα εκ των  σημαντικότερων ιερών κειμένων του Ινδουϊσμού, τη Μπαγκαβάτ Γκίτα, επέλεξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, για την αποχώρηση του  από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένοντας ωστόσο βουλευτής, αφού όπως είχε προαναγγείλει δεν πρόκειται να παραδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη τη βουλευτική του έδρα.

«Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος αφού πρώτα μιλά για το δικό του καθήκον με τον όρο dharma από το προαναφερθέν ινδουιστικό κείμενο.

Η επιστολή Τσακαλώτου δεν θα αναγνωστεί στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς είχε προηγηθεί η επιστολή του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία πρόλαβε πρώτος να ανακοινώσει ότι ο πρώην υπουργός τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

 Αναλυτικά η επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τον Κώστα Τασούλα:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όπως διαβάζουμε στο Bhagavad-Gita είναι καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το δικό του καθήκον (dharma), έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση,
Ευκλείδης Τσακαλώτος»

Πολάκης: Δεν θα σε βοηθήσει ο Ινδουισμός

Ο «πάντα έτοιμος» σχολιαστής των κινήσεων των διαφωνούντων, Παύλος Πολάκης, δεν θα μπορούσε να αφήσει να περάσει έτσι η επιστολή του «αγαπημένου» του στις τελευταίες του αναρτήσεις, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Τωρα θα βγουν πολλά στην επιφάνεια (και δεν θα βοηθήσει ο ινδουισμός …😂😂, έγραψε με νόημα στο τελευταίο του σχόλιο, καυτηριάζοντας την αναφορά του πρώην υπουργού και βουλευτή -πια – του ΣΥΡΙΖΑ στη  Μπαγκαβάτ Γκίτα. Τα νέα «πυρά» Πολάκη κατά του αποχωρήσαντος Ευκλείδη Τσακαλώτου ξεκινούσαν από το περίφημο «μαξιλάρι» που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Τσίπρα μέχρι τον σταθερό στόχο του βουλευτή Χανίων, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...