247
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην επίσκεψή του στη Βαρβάκειο | INTIMENEWS/ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στη Βαρβάκειο: Ο κ. Μητσοτάκης βαφτίζει «λαϊκισμό» ό,τι τον συμφέρει

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2022, 14:36
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην επίσκεψή του στη Βαρβάκειο
|INTIMENEWS/ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στη Βαρβάκειο: Ο κ. Μητσοτάκης βαφτίζει «λαϊκισμό» ό,τι τον συμφέρει

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2022, 14:36

Την πολιτική πολιορκία της κυβέρνησης για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά –μέτρο στο οποίο προχώρησε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης των συνεπειών του πληθωρισμού– συνέχισε την Πέμπτη ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος επισκέφτηκε τη «Βαρβάκειο» αγορά στην Αθήνα.

«Ο κ. Μητσοτάκης βαφτίζει “λαϊκισμό” ό,τι τον συμφέρει. Μέχρι πριν από μερικούς μήνες κατήγγειλε την επιδοματική πολιτική και σήμερα την υιοθετεί. Βαφτίζει “λαϊκισμό” τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, όταν την έχουν υιοθετήσει ως κεντρική πολιτική για την απάντηση στην οικονομική κρίση οι περισσότερες κυβερνήσεις της Ευρώπης», είπε χρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην αγορά.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ακόμη ότι «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θεωρεί ότι χρειάζονται σταθερές πολιτικές μείωσης των ανισοτήτων και ενίσχυσης του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών. Και όχι πελατειακές πολιτικές, που είναι επιλογές με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη».

Συζήτησε με εμπόρους και καταναλωτές, ενώ επέμεινε στην ανάγκη υιοθέτησης μόνιμων μέτρων, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, για την προστασία του εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών από τις πληθωριστικές πιέσεις.

Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας έχει προκαλέσει αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, ενώ ήδη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έχουν εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν είναι δυνατό να ισχύσει στην Ελλάδα ένα τέτοιο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...