192
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπογράφει το αίτημα | Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Επίσημο αίτημα για άμεση ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ υπέγραψε ο Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2022, 19:16
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπογράφει το αίτημα
|Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Επίσημο αίτημα για άμεση ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ υπέγραψε ο Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2022, 19:16

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε επίσημο αίτημα για ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ζελένσκι ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει άμεση ένταξη βάσει μιας ειδικής διαδικασίας, καθώς αμύνεται από εισβολή ρωσικών δυνάμεων.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι με τον πρωθυπουργό Ντένις Σμίγκαλ, δεξιά, και τον πρόεδρο της Βουλής Ρουσλάν Στέφαντσουκ | Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα ο Ζελένσκι κάλεσε την ΕΕ «να ενταχθεί άμεσα η Ουκρανία με νέα, ειδική διαδικασία. Στόχος μας είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και, κυρίως, να είμαστε ίσοι. Είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι δίκαιο. Είμαι βέβαιος ότι το δικαιούμαστε».

Τη στήριξή του στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του  λίγες ώρες μετά τη δήλωση-έκκληση του ουκρανού προέδρου. «Καλωσορίζουμε την επιλογή της Ουκρανίας να ενταχθεί στην ΕΕ, είναι μία από εμάς», έγραψε στη δική του ανάρτηση ο Πρωθυπουργός, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον πρόεδρο Ζελένσκι και τον λαό της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...