229
H έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες | AP/TASR

Επιμένουν οι Τούρκοι για τεχνικές συνομιλίες Αθήνας – Αγκυρας στο ΝΑΤΟ

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 17:43
H έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες
|AP/TASR

Επιμένουν οι Τούρκοι για τεχνικές συνομιλίες Αθήνας – Αγκυρας στο ΝΑΤΟ

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 17:43

Προ ημερών ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε βιαστεί να ανακοινώσει (εδώ) συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την επανάληψη  του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Η «περίεργη» αυτή βιασύνη του επικεφαλής της Συμμαχίας,  προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση της Αθήνας, ενώ το ίδιο άμεση ήταν και η απόπειρα εκμετάλλευσης της δήλωσής του από τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου (εδώ), ώστε να παρουσιάσει την Ελλάδα ως απρόθυμη να προσέλθει σε διάλογο.

«Κατόπιν εορτής», ο κ. Στόλντενμπεργκ προσπάθησε να εξηγήσει ότι δεν επρόκειτο για επίσημες συνομιλίες, αλλά για «συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο».

Ακολούθησε το ξεκάθαρο μήνυμα του Πρωθυπουργού (εδώ) ότι «πρώτα σταματούν οι προκλήσεις και μετά ξεκινούν οι συζητήσεις», όπως και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Τρίτη μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια (εδώ) που επανέλαβε ότι διάλογος δεν μπορεί να γίνει σε συνθήκες απειλών, εκφοβισμού και προκλήσεων.

Οι Τούρκοι πάντως, επιμένουν ότι συνάντηση -έστω και σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων- θα γίνει, με το επίσημο πρακτορείο Anadolu να μεταδίδει ότι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Η συνάντηση της Τρίτης μεταξύ  των στρατιωτικών αντιπροσωπειών Τουρκίας  και Ελλάδας στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ αναβλήθηκε για τις 10 Σεπτεμβρίου», μετέδωσε το Anadolu επικαλούμενο πηγές από το τουρκικό υπουργείο Αμυνας, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη επιβεβαίωση από ελληνικής πλευράς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...