505
Την ώρα που η επιχείρηση «Ελευθερία» ανεβάζει ταχύτητα κάποιοι, λίγοι αλλά επίμονοι, συνεχίζουν τα σκοταδιστικά τους παραληρήματα | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμένουν οι αρνητές: Στο ΣτΕ εκπαιδευτικοί (!), δικηγόροι και ένας ιερέας κατά των self test

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2021, 12:14
Την ώρα που η επιχείρηση «Ελευθερία» ανεβάζει ταχύτητα κάποιοι, λίγοι αλλά επίμονοι, συνεχίζουν τα σκοταδιστικά τους παραληρήματα
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμένουν οι αρνητές: Στο ΣτΕ εκπαιδευτικοί (!), δικηγόροι και ένας ιερέας κατά των self test

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2021, 12:14

«Θα σας το πω έτσι χύμα. Όποιος φοράει μάσκα, έχει κάνει το εμβόλιο και έχει κάνει και τα τεστ, δεν θα ξαναμπεί στην εκκλησία (…) Αυτός ο διάβολος… Όποιος δεν υπακούσει στις εντολές του, δεν έχει το δικαίωμα να δουλέψει, να πάει στην εκκλησία, να έχει περίθαλψη».

Τα λόγια αυτά ανήκουν σε ιερέα από τα Νέα Σίλατα Χαλκιδικής που χρησιμοποίησε τη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής για να κάνει το κήρυγμά του κατά των εμβολίων και των μέτρων προστασίας και πρόληψης από τον κορονοϊό.

Η δράση των πάσης φύσεων αρνητών των πάντων επεκτείνεται όμως και σε δικαστικό επίπεδο, με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας  κατά των self test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Οι προσφεύγοντες, τρεις εκπαιδευτικοί, δύο δικηγόροι και ένας ιερέας, ζητούν το «πάγωμα» των υποχρεωτικών self test και την ακύρωση της σχετική κοινής υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία των σχολείων.

Οπως μεταξύ άλλων υποστηρίζουν, η υποχρεωτική υποβολή σε τεστ αυτοδιάγνωσης προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές της ισότητας, της προστασίας της προσωπικότητας, της προστασίας της νεότητας και υγείας και της αρχής της αναλογικότητας.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι υποχρεωτικοί διαγνωστικοί έλεγχοι με self test δύο φορές την εβδομάδα θίγουν τον πυρήνα των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ενώ παραβιάζουν τη διεθνή σύμβαση τoυ Oviedo για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη διεθνή σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού (νόμος 2101/1992), την ευρωπαϊκή σύμβαση για την άσκηση των δικαιωμάτων των παιδιών (νόμος 2502/1997), όπως και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Κάνουν μάλιστα λόγο για «ανεπίτρεπτη επέμβαση και ως εκ τούτου προσβολή του σώματος των παιδιών» και «υποχρεωτική βία προς το παιδί»,  σωματική και ψυχική.

Στο ίδιο πλαίσιο, καταγγέλλουν, ότι η η απαγόρευση εισόδου των μαθητών στα σχολεία χωρίς αρνητικό self test, προσβάλλει το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα και την ΕΣΔA, ενώ θέτουν και ζητήματα επικινδυνότητας από τη χρήση του self test!

Ακόμη και μείωση μισθού για αρνητές εκπαιδευτικούς

Σε δηλώσεις της πάντως στον ΣΚΑΪ, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ήταν σαφής, επαναλαμβάνοντας ότι σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το self τεστ, «υπάρχει ρητή πρόβλεψη (στην ΚΥΑ για την επαναλειτουργίας των σχολείων) να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές (από έγγραφη επίπληξη μέχρι μείωση μισθού ή οριστική αποβολή)».

«Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγγελθεί κάτι τέτοιο. Η πρόβλεψη αυτή ισχύει για όλους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που υποχρεούνται να κάνουν το τεστ», πρόσθεσε η υφυπουργός.

Επανειλημμένα εν τω μεταξύ είναι τα επεισόδια από ομοϊδεάτες τους στο Μουζάκι Καρδίτσας, όπου η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει.

Οι αυτοαποκαλούμενοι «θεματοφύλακες του Συντάγματος», επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου και υποβάλλουν μηνύσεις εναντίον των αστυνομικών που κάνουν ελέγχους για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Δύο εξ αυτών μάλιστα, ένας 40χρονος πρώην στρατιωτικός μαζί με έναν 57χρονο άνεργο, εισέβαλαν στην Εθνική Τράπεζα Μουζακίου και φωναζαν στους υπαλλήλους και τους πελάτες να μη φοράνε μάσκες.

Ακόμα και όταν στο υποκατάστημα έφθασαν αστυνομικοί από το τοπικό Α.Τ. οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου συνέχισαν απτόητοι να φωνάζουν και να απειλούν.

Αμφότεροι τελικά συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, για εξέγερση σε ανυπακοή, για διασπορά του ιου με τη μη χρήση μάσκας, για αντίσταση, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...